Adeverinţe medicale, doar pentru copiii care intră într-un nou ciclu de învăţământ

721

Analizele cerute la înscrierea copiilor în grădinițe sau școli au fost înlocuite cu o adeverință medicală destul de stufoasă. Medicii de familie sunt cei care trebuie să consulte copiii și apoi să completeze documentul medical. Noua adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate este necesară doar pentru cei care intră într-un nou ciclu de învățământ.

Un ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării Științifice a introdus un model unic de adeverință pentru înscrierea în colectivitate, care cuprinde cinci foi. Noile formulare ar fi trebuit prezentate unităților de învățământ până la 1 octombrie 2015. Medicii de familie sunt cei care trebuie să consulte copiii. Noua adeverință este necesară la intrare în fiecare ciclu de învățământ, adică în grupa 0, clasa I, clasa a V-a și clasa a IX-a.

Costuri pentru părinţi
Acest formular vine să aducă o clarificare legată de anumite analize care înainte se făceau abuziv. Formularul este însă destul de stufos și trebuie plătit de părinți. Acesta se eliberează gratuit doar dacă face parte din examenul de bilanț anual, însă acesta se face în luna în care fiecare copil este născut sau în cazul în care copilul este programat pentru una din cele 20 de consultații pe care medicul de familie are voie să le facă zilnic. În caz contrar, prețul este stabilit de fiecare medic.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here