Actorul Ionuţ Stoica a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului

354

ionut stoica2 facuta de mineActorul care a fost distins cu premii la Festivalul de Film de la Canees, prin rolul pe care l-a interpretat în pelicula „Poliţist, adjectiv”, Ionuţ Stoica, a primit ieri din partea primarului municipiului

Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Prin rolul din „Poliţist, adjectiv” şi prin cariera actoricească, Stoica a dus mai departe renumele gorjenesc în cinematografia de succes a României. Consilierii locali ai municipiului au votat luni, în şedinţa festivă de Consiliu Local, proiectul de hotărâre pentru acordarea titlului actorului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. Din păcate, acesta nu a fost prezent luni, însă directorul de la „Elvira Godeanu”, Marian Negrescu, a venit la şedinţa festivă pentru a-i ţine locul şi a se arăta încântat de titlul care i se oferă celui care profesează în unitatea pe care o conduce. Din fericire, ieri, la ultima conferinţă de presă din acest an organizată la Primăria Târgu-Jiu, Ionuţ Stoica a venit personal pentru a se i înmâna titlul. Acesta a revenit zilele trecute de la Bucureşti, acolo unde s-au montat scenele cu actorul gorjean într-un alt film care se anunţă a fi de succes, „Aurora”. „Aurora” va fi lansat în cursul anului viitor. Ionuţ Stoica a devenit astfel primul actor din judeţ care are parte într-un singur an de două roluri importante în două filme regizate de doi regizori importanţi, Cristi Puiu şi Cornel Porumboiu. Şi în acest film, Ionuţ Stoica va juca tot rolul unui poliţist.

ionut stoica1 facuta de minePentru Stoica, obiectivul este Oscarul
„Prima dată când am văzut proiecţia filmului „Poliţist, adjectiv” a fost chiar la Cannes, şi nici nu pot explica în cuvinte ce am simţit, dar mă domina o stare de leşin”, ne-a declarat Stoica. Acesta promite că a promovat măreţiile oraşului Târgu-Jiu peste tot şi va continua să facă acest lucru. „Le mulţumesc colegilor de la „Elvira Godeanu”, consilierilor, lui Adi Tudor, el fiind iniţiatorul proiectului de hotărâre, primarului Florin Cârciumaru, care a avut încredere în teatru şi în actori, dar să-i mulţumesc şi Cerului. Fără ajutorul Celui de Sus e greu să pătrunzi într-o astfel de lume”. Totodată, actorul a mai spus că filmul „Poliţist, adjectiv” i-a adus mari satisfacţii, şi speră ca aceeaşi peliculă va ajunge şi la Oscar.
Cârciumaru promite susţinere teatrului
De asemenea, Florin Cârciumaru promite că Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu va ajuta şi sprijini actorii gorjeni în continuare în susţinerea activităţii. „Cred că Teatrul Elvira Godeanu a fost cea mai reprezentativă instituţie din Târgu-Jiu în anul 2009, actorii gorjeni având atât rezultate pe plan intern, cât şi prestaţii deosebite în turneele pe care le-au efectuat”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here