Acțiune a Poliției, în Parcul Central

759

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul IPJ Gorj, au organizat, ieri, o nouă acțiune, care face parte din planul de măsuri intitulat „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ”.
,,Polițiștii  au desfășurat o activitate preventivă  cu copiii, părinţii şi bunicii acestora, aflaţi în Parcul Central, din municipiul Târgu-Jiu, participanţi la activităţile desfăşurate de Biblioteca Judeţeană ,,Christian Tell” Târgu-Jiu, în cadrul proiectului «Biblioteca din parc». În prima parte a activităţilor ce au avut ca temă «siguranţa rutieră»,  copiilor le-au fost prezentate pliante cu indicatoare rutiere, fiindu-le explicate drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de pietoni, atunci când întâlnesc aceste indicatoare pe stradă.
De asemenea, interesul celor mici a fost captat prin organizarea unui joc în care le-au fost testate cunoştinţele elementare cu privire la circulaţia pe drumurile publice, copiii răspunzând întrebărilor din chestionarele prezentate de poliţiştii de prevenire. Copiii au avut ocazia să demonstreze părinţilor şi bunicilor prezenţi la activităţi, că se pot deplasa şi pot traversa în siguranţă drumul public, activitatea practică fiind desfăşurată pe covorul rutier pus la dispoziţie de către poliţişti.
Cuvintele cheie ce au deschis poarta părinţilor către încrederea pentru copiii participanţi la activităţi au fost «Mă asigur înainte de a traversa strada!», «Traversez strada doar pe culoarea verde a semaforului!» și «Traversez strada doar pe trecerea de pietoni!»”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj. Astfel de acțiuni vor continua pe toată perioada vacanței de vară a elevilor.
 L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here