Oprit de polițiști în Târgu-Jiu, cu focuri de armă

551

Poliţiştii au tras focuri de armă pentru prinderea unui tânăr de 22 de ani care nu a oprit la semnalul regulamentar, şoferul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu dreptul de a conduce autoturisme suspendat. Potrivit anchetatorilor, tânărul în vârstă de 22 de ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia, conducea o maşină pe Calea Bucureşti din Târgu-Jiu, iar poliţiştii i-au făcut semnal regulamentar să oprească.

“Șoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor, motiv pentru care poliţiştii l-au urmărit în trafic şi au executat focuri de armă asupra maşinii. Bărbatul şi-a continuat drumul şi nu a oprit până pe strada Castanilor, acolo unde are domiciliul provizoriu, a lăsat maşina în faţa blocului şi a fugit pe scări. Poliţiştii l-au imobilizat şi l-au identificat, după care l-au testat cu aparatul etilotest, constatându-se că tânărul avea o alcoolemie de 0,53 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce auto suspendat pentru 60 de zile. Tânărul este audiat în aceste momente”, au afirmat sursele judiciare, citate de Agerpres. În urma folosirii armamentului din dotare, nu au fost rănite persoane, fiind produse doar avarii autoturismului urmărit.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu dreptul de conducere suspendat, fiind luată totodată măsură sancţionării contravenţionale conform OUG 195/2002.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here