O nouă premieră la Teatrul de Păpuşi

863

Trupa de teatru de păpuşari profesionişti „Pinocchio” a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu vine cu o nouă surpriză pentru micuţii care iubesc teatrul de păpuşi. Este vorba de premiera unei noi piese, intitulată „Poveşti cu Tic şi Tac”.

Premiera piesei este programată astăzi, de la ora 12.00, şi se va desfăşura la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”. Piesa va fi diferită de cele puse în scenă de obicei, asta deoarece de această dată păpuşarii vor ieşi din spatele paravanului. „Este o piesă pentru copii. Viorel Gârbaciu a început o chestie frumoasă – pe actorii care mânuiau păpuşi i-a ajutat şi i-a scos în faţa paravanului, transformându-i în păpuşi. Eu continui ceea ce a început Viorel cu o piesă care se cheamă „Poveşti cu Tic şi Tac”, unde păpuşile vorbesc. În piesă joacă șase actori, dar sunt șapte personaje; cinci actori vor juca, iar unul va mânui păpuşi din spatele paravanului.

teatru papusi (1)Deci e un spectacol cu păpuşi – oameni, păpuşi – păpuşi şi cu actori”, a declarat Cornelia Diaconu, realizatorul spectacolului. Aceasta speră ca aceia care vor vedea piesa vor învăţa să iubească mai mult păpuşile. „E o piesă care eu zic că îi poate umaniza pe cei care o vor vedea. Să iubim păpuşile, să avem grijă de păpuşi, de jucării, jucăriile au suflet, iar atunci când creştem e bine ca ele să fie dăruite celor mai mici sau, dacă avem prea multe, celor care au fost mai puţin norocoşi şi nu prea au avut parte de jucării – cam asta aş vrea să promovez cu piesa pe care am scris-o şi regizat-o”, a precizat Cornelia Diaconu. Intrarea la premiera piesei este gratuită. Ulterior, aceasta va mai fi pusă în scenă la cerere, în şcoli sau alte locaţii.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here