Vizită de studii la Complexul Balnear Săcelu

581

Un grup de studenți de la Facultatea de  Științe Medicale și Comportamentale din cadrul Universităţii “Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, viitori asistenți medicali și kinetoterapeuți, au mers în vizită de studii la Complexul balnear din stațiunea Săcelu-Gorj. Vizita de studii s-a desfăşurat în data de 3 septembrie, fiind o acţiune complementară activităților de consiliere și orientare profesională pe care studentii le-au parcurs prin participarea la conferințele de management al carierei, consilierea generică şi consilierea specifică, în cadrul unui proiect european.

Vizita Sacelu 2Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu participă, în calitate de partener, la implementarea proiectului „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, Contract nr. POSDRU/160/2.1/S/137280, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. “Investește în oameni”. Proiectul a fost lansat de către Universitatea de Vest din Timișoara şi este realizat în parteneriat cu S.C. Gi Group Staffing Company S.R.L, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate și propriului set de competențe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5.000 de studenți ca urmare a participării la un program integrat de consiliere și orientare profesională. Grupul ţintă al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu este de aproximativ 800 de studenţi de la ciclurile de licenţă şi masterat, exceptând ultimul an de studii.

Activităţi prevăzute în proiect
Activitatea de vizite de studiu este complementară activităților de consiliere și orientare profesională pe care studenții le-au parcurs prin participarea la conferințele de management al carierei, consilierea generică şi consilierea specifică. Studenţii din grupul ţintă au ocazia să interacţioneze direct cu mediul de afaceri și cu unele instituții publice, luând contact cu activitățile zilnice din viața unei companii. Începând cu luna martie 2015, în cadrul acestui proiect, s-au demarat vizitele de studiu la companii relevante pentru domeniul de specializare al studenților, prin intermediul cărora s-a dorit dobândirea de cunoștințe practice privind modul de organizare și funcționare a unor entități economice. Până în prezent s-au desfășurat un număr de peste 30 vizite de studiu la companii cu diverse domenii de activitate, din Gorj, dar și din alte județe, astfel că studenții înscriși în proiect, provenind de la mai multe specializări, din cadrul universității, au avut ocazia să-și aleagă participarea la vizita de studii cea mai potrivită cu pregătirea lor profesională.

Vizită de studii la Săcelu
Joi, 3 septembrie 2015, un grup de studenți de la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, viitori asistenți medicali și kinetoterapeuți au mers în vizită de studii la Complexul balnear din stațiunea Săcelu. “Aceștia au văzut toată baza de tratament dotată cu aparatură pentru terapie cu: magnetodiaflux, curenți interferențiali, ultrasunete, aerosoli, băi galvanice, băi calde la cadă cu apă minerală, unde scurte, kinetoterapie. Cu această ocazie le-a vorbit studenților cu multă căldură sufletească, d-na asistent medical Valeria Daminescu, o adevărată profesionistă. Au mai fost vizitate și bazinele în aer liber care sunt indicate pentru mai multe afecțiuni. Au avut prilejul să vadă și un fenomen interesant pe care, îl prezintă apa celor patru bazine de la Sacelu, respectiv culoarea diferită pe care o capătă în funcție de anotimp. Spre exemplu apa din bazinul 4 avea o culoare superbă, zmeurie, datorată unei bacterii existente în apă”, precizează prof. univ. dr. ing. Ștefan Ghimiși, coordonator proiect din partea Universităţii “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Pentru viitorii absolvenți ai Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu , vizitele de studiu efectuate în cadrul proiectului au o importanță mare, oferindu-le posibilitatea să cunoască bine activitățile aferente pregătirii lor profesionale, activități care se pot desfășura în diverse companii și instituții din județul Gorj și nu numai. Acest proiect îi ajută pe absolvenți să-și găsească un loc de muncă rapid și, foarte important, în domeniul în care au studiat. “Pentru studenţii de la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale care sunt înscriși în proiect și nu au efectuat vizita de studii se mai organizează vizite de studii în datele de 9 și 10 septembrie, la Hotel Domogled din Stațiunea Herculane, Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin și S.C. Larymed S.R.L. Târgu-Jiu”, confirmă Ștefan Ghimiși, coordonator proiect din partea Universităţii “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here