Începe distribuţia posturilor pentru profesorii suplinitori din Gorj

644

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj va da startul începând de luni, 24 august, la şedinţele publice pentru repartizarea posturilor pentru dascăli rămase vacante la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, implicit şi a catedrelor pentru profesorii care nu au reuşit să obţină la examenul de titularizare media 7, ci doar o minimă medie 5.

Şedinţele publice vor avea loc în perioada 24-31 august şi se vor desfăşura în Amfiteatrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Astfel, luni, 24 august, se vor soluţiona completările normei didactice pentru titulari, se vor analiza detaşările la cerere atât pe baza notei de la concursul de titularizare din acest an, cât şi în ordinea descrescătoare a punctajelor. Disciplinele care vor intra primele în analiză în intervalul orar 10.00-12.00 sunt: limba română, limbile moderne, matematica, informatica, fizica, chimia, biologia, educaţia fizică, geografia, istoria, ştiinţele socio-umane. De asemenea, între orele 12.00 şi 14.00 vor intra în discuţii disciplinele tehnice, învăţători, educatoare, învăţământ special.
Marţi, 25 august, în cadrul şedinţei publice va avea loc repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minim 5 la concursul din sesiunea 2015, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă. În primul interval orar al zilei, se vor purta discuţii pentru specialităţile limba română, limbi moderne, matematică, informatică, fizică, chimie, biologie. Acestea vor fi urmate de geografie, istorie, ştiinţe socio-umane, educaţie fizică şi sport. La orele prânzului, vor intra în dezbatere artele şi religia, urmate fiind de disciplinele tehnice, sesiunea încheindu-se cu învăţătorii, educatoarele şi personalul din învăţământul special.
Pe data de 26 august se va trece la soluţionarea cererilor de continuitate pentru cadrele didactice conform art. 60 şi art. 85 din Metodologie. De asemenea, se va efectua repartizarea candidaţilor care au obținut minim 5 la concursul din sesiunea anului curent participante la concurs în alte judeţe, precum şi repartizarea candidaţilor din sesiunile 2014 şi 2013.
Ultima zi a şedinţelor publice va fi data de 31 august când se va face repartizarea candidaţilor conform art. 94, alin. 4 din Metodologie. Între orele 09.00 şi 10.00 vor intra în analiză cadrele didactice pentru disciplinele limba română şi limbi moderne, matematică, informatică , fizică, chimie, biologie. O jumătate de oră mai târziu vor fi analizate repartizările pentru materiile geografie, istorie, ştiinţe socio-umane, educaţie fizică şi sport. Acestea vor fi urmate de arte, religia ortodoxă, disciplinele tehnice, urmând ca între orele 11.30 şi 12.30 să se facă repartizarea pentru învăţători, educatori şi cadrele didactice din învăţământul special.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here