Alături de Liviu Dragnea, gorjence condamnate în dosarul „Referendumul”

544

Sfârşitul săptămânii trecute a venit cu veşti proaste pentru două femei din Gorj, cercetate în dosarul „Referendumul”, alături de vicepremierul Liviu Dragnea şi alţi funcţionari din ţară. Decizia de închisoare cu suspendare emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este însă definitivă.

Vicepremierul Liviu Dragnea și-a anunţat demisia din Guvernul României, după condamnarea de vineri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare în dosarul ”Referendumul”. DNA îl acuză pe liderul PSD, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.
ÎCCJ a decis, vineri, ca şi Adriana Vespe şi Daniela Vlăduţ, funcţionar public la Primăria Bâlteni, să fie condamnate la câte doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Alţi 11 inculpaţi din judeţul Gorj, care au avut calitatea de preşedinte sau membru la două secţii de votare din Bâlteni, au fost achitaţi de către instanţa supremă de judecată.

primaria bilteniDragnea, apărat de preşedintele CJ Gorj
Condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu suspendare a atras valuri de susţinere de la colegii săi pesedişti din teritoriu. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte executiv al formaţiunii judeţene a PSD, şi-a exprimat public solidaritatea pentru Dragnea: ”Îmi exprim solidaritatea față de președintele executiv al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Consider că trebuie să rămână în continuare în fruntea formațiunii noastre politice, dar și la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Nu comentez decizia instanței, însă acțiunea domnului Dragnea, de coordonare a Referendumului din 2012, nu a reprezentat altceva decât un gest mobilizator, dreptul la vot fiind prevăzut de Constituția României. Faptul că și-a anunțat demisia din funcțiile pe care le deține, atât politice, cât și guvernamentale, dovedește că este o persoană demnă, cu înaltă probitate morală. Am convingerea că prin activitatea de până acum, Liviu Dragnea a confirmat valoarea incontestabilă pe care o are, atât pe plan politic, cât și administrativ. Consider că este necesară prezența domniei sale mâine, (n.r. sâmbătă) la Târgu-Jiu, și îl invit să ia parte la semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea stadionului municipal. Încă o dată, îmi exprim solidaritatea față de Liviu Dragnea și, cu siguranță, Partidul Social Democrat rămâne o formațiune politică de mare forță, unită, care își va continua proiectele asumate în fața electoratului în anul 2012, împreună cu Liviu Dragnea”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here