Program prelungit la Evidenţa Populaţiei din tot judeţul

2670

Direcţia Comunitară Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DCJEP) Gorj anunţă gorjenii că datorită apropierii alegerilor prezidenţiale din data de 2 noiembrie, începând cu data de 27 octombrie, programul de lucru cu publicul va fi prelungit la toate birourile de Evidenţă a Populaţiei din oraşele Rovinari, Turceni, Târgu-Cărbuneşti, Novaci, Bumbeşti-Jiu, din municipiiile Motru şi Târgu-Jiu, precum şi din comunele Hurezani, Ţânţăreni şi Turburea.

Gorjenii cărora le-au expirat buletinele sau le vor expira în perioada următoare, sunt aşteptaţi la ghişeele serviciilor publice comunitare locale din localităţile mai sus menţionate, programul de lucru fiind unul prelungit pentru ca toată lumea să fie pusă în legalitate înainte de alegerile prezidenţiale din a doua zi a lunii noiembrie. Primirea cererilor pentru eliberarea actelor de identitate şi stabilirea reşedinţei, precum şi eliberarea actelor de identitate, se vor desfăşura în cadrul unui program de lucru cu publicul prelungit. Astfel, în intervalul 27 – 31 octombrie se va lucra între orele 08:00 – 18:00, sâmbătă pe 1 noiembrie orarul va fi de la 08:00 la 16:00, iar în ziua alegerilor din data de 2 noiembrie, funcţionarii de la serviciile comunitare locale din judeţ, dar şi cei de la DCJEP Gorj vor lucra cu publicul în intervalul orar 08:00 – 21:00.
“Rugăm cetăţenii să-şi verifice termenul de valabilitate al actului de identitate; din punct de vedere legal, cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, dar nu mai puţin de 15 zile, titularul are obligaţia de a solicita serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor eliberarea unui nou act de identitate. De asemenea, în termen de 15 zile de la producerea următoarelor situaţii, gorjenii trebuie să solicite eliberarea unei noi cărţi de identitate: dacă s-a modificat numele, prenumele titularului, părinţilor, data, locul naşterii; în cazul schimbării domiciliului; în cazul schimbării denumirii străzilor, renumerotării imobilelor; în cazul atribuirii unui nou CNP; dacă actul de identitate este deteriorat; în cazul pierderii, furtului ori distrugerii cărţii de identitate; în cazul schimbării sexului; când fotografia nu mai corespunde cu fizionomia titularului; în cazul anulării actului de identitate”, se arată într-un comunicat emis de conducerea DJCEP Gorj.

12 lei pentru un buletin
Taxa pentru eliberarea unui nou act de identitate este neschimbată de câţiva ani. Astfel, gorjenii trebuie să achite o contravaloare de 7 lei, respectiv 1 leu pentru cartea de identitate provizorie, şi o taxă de timbru de 5 lei pentru fiecare document. Aceste taxe se achită la serviciile de impozite şi taxe locale ale municipiilor/oraşelor unde funcţionează servicii publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor, sau în cadrul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu, chiar la sediul acestei unităţi. Documentele necesare eliberării unei noi cărţi de identitate sunt următoarele: actul de identitate deţinut (cu excepţia pierderii, furtului ori distrugerii acestuia); certificatul de naştere al titularului precum şi certificatele de naştere ale copiilor minori cu care acesta locuieşte (copii şi originale); certificatul de căsătorie ori hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă (original+copie); după caz, certificatul de deces al soţului/soţiei (original+copie); documentul cu care face dovada adresei de domiciliu (original+copie); în cazul adeverinţei din Registrul Agricol, aceasta trebuie prezentată numai în original.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here