Consiliu Judeţean, la un secol şi jumătate de activitate

408

Ședința Festivă a Consiliului Județean Gorj, prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la înființarea Consiliilor județene și locale și a 295 de ani de la adoptarea cerbului ca stemă a județului Gorj a avut loc, joi, la Târgu-Jiu. Tot atunci, la sala Maură a Palatului Administrativ a fost reconstituită atmosfera anului 1864, atunci când au fost proclamați de drept primii consilieri ai judeţului Gorj şi când a fost adoptată prima hotărâre a Consiliului Judeţean.

sedinta festivaConsiliul Județean Gorj a sărbătorit, joi, împlinirea a 150 de ani de la înființarea consiliilor județene și locale, dar și 295 de ani de la adoptarea cerbului ca stemă a județului Gorj. La eveniment au luat parte atât reprezentanţii autorităţilor publice locale şi judeţene precum şi istorici sau oameni simpli.
Evenimentele s-au desfăşurat în următoarea ordine: Te Deum” – Slujbă religioasă, în faţa bisericii din Piaţa sedinta festiva (1)Prefecturii, apoi a fost dezvelită o placă comemorativă la sediul CEC – fosta casă Dumitru Mihail, sediul Prefecturii și al primului Consiliu Județean. După aceea, în Zona centrală, Aleea Nemuritorilor, autorităţile au dezvelit placa memorială Dincă Schileru.
sedinta festiva (4)Totodată actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” și elevi au recreat atmosfera de la 1864, chiar în Sala Maură a Prefecturii Gorj. La finalul scenetei a fost adoptată simbolic și o hotărâre a CJ. „Ziua aceasta este importantă pentru sedinta festiva (6)viaţa judeţului Gorj (…) de această aniversare suntem legaţi instituţional ca urmaşi ai primilor consilieri judeţeni pe sedinta festiva (7)care i-a avut Gorjul în 1864. Cinstim de asemenea împlinirea a 295 de ani de la adoptarea imaginii simbolice a sedinta festiva (8)Gorjului, stema cu cerbul”, a spus Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here