Naiv, Vâlceanu îşi pune încă speranţe în PPDD

377

Şeful Grupului PDL din Consiliul Judeţean Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat cu o zi înainte de şedinţa ordinară de CJ că popularii din acest organism vor merge pe o majoritate cu PNL şi PDL şi nu vor accepta noua majoritate cu PSD, stabilită la nivel central. Vâlceanu a făcut aceste declaraţii deşi ştia că, şefele PPDD, Simona Man şi Diana Voiculescu, veniseră la Gorj tocmai pentru a consfinţi noua majoritate PPDD-PSD dar şi pentru a stabili cine va fi noul vicepreşedinte în locul liberalei Mădălina Ciolocoi.

“Sunt încrezător chiar şi acum, în ziua când conducerea centrală a PPDD vine la Gorj să negocieze o posibilă alianţă cu PSD, că acei cinci consilieri PPDD îşi vor păstra verticalitatea şi ce au spus atunci nu a fost o demagogie, sau nu au spus-o doar de dragul de a spune cuvinte mari şi le vor spune şi celor de la Bucureşti că în Gorj este o situaţie specială şi că este nevoie de o schimbare”, a declarat Vâlceanu. Lucrurile nu vor sta însă aşa cum speră Vâlceanu, deoarece consilierii PPDD nu vor ieşi din cuvântul lui Man, în caz contrar ei riscând retragerea sprijinului politic. Ieri după-amiază, popularii au stabilit cu Man şi Voiculescu dacă îl vor face vice pe Petre Nanu sau pe Marian Pungan.

Şedinţă fără scântei azi
De la finalul săptămânii trecute, consilierii judeţeni au fost convocaţi, pentru a participa vineri la şedinţa ordinară lunară în cadrul căreia, conform ordinii de zi, ar urma să fie schimbaţi din funcţie cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei.
Potrivit ordinii de zi afişate pe site-ul Consiliului Judeţean, primul punct se referă la schimbarea din funcţia de vicepreşedinte al instituţiei din partea PNL a Mădălinei Ciolocoi, urmând apoi alegerea unui nou vicepreşedinte. Punctul trei al ordinii de zi se referă la revocarea din funcţie a vicepreşedintelui CJ Gorj din partea PSD, Ciprian Florescu, precum şi alegerea unui nou vicepreşedinte.
Includerea respectivelor proiecte pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a venit după ce, în urmă cu aproximativ două săptămâni, noua majoritate formată la nivelul CJ Gorj din membrii PNL, PDL şi PP-DD s-a întrunit şi a votat revocarea din funcţie a vicepreşedintelui Ciprian Florescu şi numirea lui Marian Pungan, de la PP-DD, în locul acestuia. Şedinţa respectivă a fost prezidată de vicepreşedintele PNL al instituţiei, Mădălina Ciolocoi, deoarece preşedintele CJ nu a fost prezent. Ulterior, secretarul general al judeţului, Cristina Zamfirescu-Rădulea, a declarat că nu va da aviz de legalitate pe proiectele aprobate în şedinţa extraordinară, fiind considerată nelegală.
Şedinţa de azi are însă un rezultat previzibil. Se va destitui din funcţie Ciolocoi care va fi schimbată cu unul dintre consilierii PPDD, în timp ce Ciprian Florescu va rămâne, pe mai departe, vicepreşedinte al CJ Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here