Șapte candidați vor mandatul de senator al lui Greblă! Costoiu, şansele cele mai mari

461

Partidele politice și-au desemnat candidații și i-au înscris oficial în cursa electorală pe cei care au aspirații de parlamentar pentru a participa la alegerile anticipate care sunt organizate pe Colegiul 2 Senat pe 25 mai, odată cu europarlamentarele. Postul lăsat liber de Toni Greblă, prin plecarea la Curtea Constituțională, e râvnit de șapte candidați, dintre aceștia una singură fiind o femeie, și aceasta de “import”, nefiind de loc din Gorj.

Șefa PPDD, Simona Man, este ultimul candidat care a intrat în cursa care i-ar permite să devină parlamentar de Gorj în mai puțin de o lună, dosarul său fiind înregistrat la Biroul Electoral Județean luni noaptea, cu circa o jumătate de oră înainte de expirarea termenului legal de depunere a actelor. Întârzierea a fost generată și de posibila intrare în campania de la Gorj a lui Dan Diaconescu, acesta decizând în cele din urmă să candideze la Satu Mare, nefiind exclus ca să îl mai vedem însă prin județ până pe 25 mai, mai ales că este și candidat la alegerile europarlamentare.
Candidatul social-democrat Mihnea Costoiu are însă șansele cele mai mari pentru a câștiga mandatul de senator peste trei săptămâni. Ministrul învățământului superior este implicat deja în derularea unor proiecte importante la nivelul județului și beneficiază de un sprijin puternic din partea partidului în care este înscris, precum și a colegilor de alianță de la PC și UNPR. Pe Colegiul respectiv PSD are, de asemenea, cei mai mulți primari care se pot implica în susținerea alegerii lui Costoiu, ceea ce îi asigură încă un avantaj candidatului social-democrat.
În lupta pentru cucerirea Colegiului 2 Senat intră și doi primari din zona respectivă, aceștia fiind liberalul Mihai Mazilu și democrat liberalul Liviu Cotojman. Până acum niciunul dintre ei nu a mai fost implicat în campanii electorale de acest nivel, bătăliile politice pe care le-au dus rezumându-se la localitățile pe care le conduc, respectiv Târgu Cărbunești și Roșia de Amaradia. Lupta va fi însă încinsă pentru că Mazilu este urmărit în această bătălie de mai vechiul său adversar Ion Fugaru. Fostul viceprimar de la Târgu Cărbunești candidează din partea Partidului Mișcarea Populară, intrarea sa în bătălia electorală fiind suficientă pentru a-i crea un stres în plus primarului liberal ce aspiră să devină senator.
Alţi doi candidați intrați în cursa electorală provin de la PNȚCD și Forța Civică, cel din urmă partid fiind și cel mai tânăr de pe scena politică locală. Liderul țărănist, Matei Catrinoiu, este candidatul de serviciu al organizației pe care o conduce, el mai încercând în trecut să devină și președinte al Consiliului Județean, rezultatele nefiind unele demne de ținut minte. Celălalt candidat, Ion Săvoiu, este în politică de câteva luni și în ultima perioadă s-a afirmat mai ales prin atacuri directe la adresa partidului de guvernământ. El aspiră la un post de senator în condițiile în care filiala județeană pe care o conduce nu are organizații în toate localitățile din colegiul respectiv, Săvoiu încercându-și însă norocul într-o bătălie care pare să aibă deja un câștigător.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here