Imuni la “antivirusul” Grigoraș

634

Toată lumea aștepta o minune, dar jucătorii Pandurilor au fost imuni la “injecția” conducerii. Tehnicianul chemat de tribună și adus de conducere pentru a stopa seria neagră a echipei gorjene n-a reușit în 48 de ore să schimbe “tradiția” nefastă a meciurilor de pe teren propriu din acest an și Pandurii rămâne fără victorie în 2014 la Târgu Jiu.

Debutul meciului a dat impresia unei schimbări de atitudine, dar mai ales de stil, însă totul s-a stins repede. Jucătorii Pandurilor au intrat deciși să facă presing în jumătatea adversă și au căutat jocul de pase în detrimentul ieșirilor cu minge lungă patentate de Pustai la Târgu Jiu. Țesătura de pase nu a adus însă și noianul de ocazii la care publicul se aștepta, poarta lui Nuno Claro fiind rareori pusă în pericol cu adevărat.
Zece minute le-au trebuit Pandurilor să își treacă în cont prima ocazie, șutul lui Ungurușan fiind respins de la rădăcina barei de Nuno Claro. În vreme ce jucătorii pandurilor se chinuiau să ducă balonul până în poarta timișorenilor, Poli a arătat mai mult pragmatism și a trecut pe lângă deschiderea scorului la pătrunderea lui Szekely din minutul 16, dar mingea plasată de acesta în minutul 16 pe lângă Nuno Claro a fost deviată de Bratu în corner. Ocaziei mari a oaspeților, Pandurii i-a răspuns cu două situații bune, dar irosite de Nistor, în minutul 25, când nici nu a șutat, nici n-a centrat, și de dos Santos, care a preluat frumos în careul bănățenilor, dar a fost deposedat în ultimul moment.
Timișoara a dat însă lovitura marcând la singura fază în care au intrat cu mai mult de doi jucători în careul Pandurilor. O minge a fost aruncată în careu, Trandu a recentrat pentru Belu, care a înscris din careul mic.

Haotic, cuvântul de ordine
Dacă Grigoraș a început meciul cu patru atacanți, pe parcurs a început să renunțe la ei. Giusti a fost primul care a părăsit primul unsprezece făcându-i loc lui Distefano, care însă n-a reușit să-i arate lui Grig că a greșit când nu l-a ales pentru formula de start. Distefano a jucat extrem de slab, fără a aduce plusul de claritate în joc pe care antrenorul îl aștepta. Argentinianul n-a reușit decât un șut slab, de la 25 de metri, cu care a stricat o încercare de contraatac a Pandurilor în minutul 47. Shamsin a plecat și el destul de repede la cabine, Grig încercând un jucător mai obișnuit cu banda, însă nici Ciucur n-a pus ordine în jocul haotic al trupei gorjene. Dacă în prima parte a jocului s-a încercat, uneori obsedant, să se ajungă cu mingea cât mai aproape de linia porții, în repriza secundă s-a schimbat optica, iar șutul de la distanță le-a părut jucătorilor lui Grigoraș arma ce le-ar putea aduce golul, numai că șuturile n-au fost deloc calibrate. Dos Santos și Ciucur au ratat ținta cu șuturi din afara careului, așa cum Matulevicius și același dos Santos n-au reușit să prinsă cadrul porții cu lovituri de cap din 6 metri. Dacă Nuno Claro n-a avut mari emoții, Gliwa a trebuit să se întrebuințeze pentru a păstra șanse echipei sale, polonezul intervenind salutar la pătrunderea unu la unu a lui Szekely din minutul 77. Pentru ca tacâmul să fie complet, Pandurii a încheiat meciul cu un om în minus, Mamele fiind eliminat cu zece minute înainte de final după o altercație cu autorul golului în momentul în care acesta se pregătea să părăsească terenul de joc.
Pandurii ajung astfel la un total de 378 de minute de ineficiență pe teren propriu, golul marcat de dos Santos din penalti contra Ceahlăului din etapa a 21-a fiind ultimul văzut de suporterii gorjeni pe propria arenă, ceea ce, trebuie să recunoaștem, este o performanță negativă pe care o credeam greu de egalat după sezonul 2009-2010, când echipa retrograda și nu marca într-un întreg retur decât cinci goluri, dintre care doar două la Târgu Jiu.

Pandurii Târgu Jiu – ACS Poli Timișoara 0-1 (0-1)
Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 5.000
A marcat: Belu (min. 33)
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Mamele, Bratu, Momcilovic – Anton, Nistor, Shamsin (min. 56 Ciucur) – Giusti (min. 46 Distefano), Matulevicius, dos Santos (min. 78 Buleică). Antrenor: Petre Grigoraș.
Poli: Nuno Claro – Belu, Scutaru, Mera, Bălace (min. 59 Morariju) – Popovici (min. 85 Keita), Gorobsov, Trandu, Poparadu, Boldea – Szekely (min. 80 Himcinschi). Antrenor: Dan Alexa.
Cartonașe galbene: Nistor: (min. 32), Mamele (min. 38 și 80) / Popovici (min. 50)
Cartonaș roșu: Mamele (min. 80)
Arbitri: Cristi Balaj – Micloș Nagy, Alexandru Cerei. Adiționali: Marius Omuț și Marian Barbu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here