Un recidivist după gratii, altul arestat în lipsă! Judecătorii din Novaci nu i-au iertat pe spărgătorii vilelor din oraş

551

Hoţii care au dat lovituri după lovituri, intrând fraudulos în 17 vile situate pe raza localităţii Novaci au fost identificaţi, fiind cercetaţi acum, unul după gratii, altul fugar, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. De altfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au dispus, la data de pe 13 martie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Motorcea Petre Florian şi Savu Dumitru pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în concurs real, săvârşită în condiţii de recidivă postcondamnatorie şi postexecutorie.

Anchetatorii au reţinut că, în cursul lunilor ianuarie-februarie 2014, inculpaţii au pătruns, fără drept, pe timp de noapte, prin efracţie, în mai multe case nelocuite de pe raza oraşului Novaci de unde au sustras bunuri în valoare de 8500 lei. Procurorii au înaintat instanţei de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Novaci, prin încheierea din data de 13.03.2014, a admis propunerea magistraţilor procurori şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele ambilor inculpaţi pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul Savu Dumitru dispunându-se luarea măsurii arestului preventiv în lipsă. Prin încheierea nr.1/17.03.2014 a Tribunalului Gorj au fost respinse contestaţiile formulate de inculpaţi, prin avocat din oficiu, constatându-se legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă în cauză. Cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare.

Lăzărescu a luat urma hoţilor
Reamintim că poliţistul Florin Lăzărescu, de la postul de poliţie Novaci, s-a implicat direct în găsirea celor care au spart casele din localitate şi au încercat tot acolo să vândă, prin interpuşi, bunurile de care i-au deposedat pe proprietarii de drept. Din case s-au furat astfel obiecte de uz casnic, motocositoare, motosape şi aparatură IT, o parte fiind găsite la locuinţa hoţilor. Victimele infracţiunii au lăudat profesionalismul poliţistului Lăzărescu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here