Iriza vrea să-i ajute pe țăranii din Colegiu

412

Deputatul social-democrat Iriza Scarlat vrea ca iarna aceasta să îi învețe măcar pe câțiva dintre alegătorii săi din Colegiul 3 cum să acceseze fonduri europene alocate României pentru dezvoltarea agriculturii, iar pentru asta a început discuții la ministerul de resort pentru a fi ajutat în demersul său.

Parlamentarul vrea să se asigure că Ministerul Agriculturii poate trimite la Târgu Jiu specialiști în domeniu care să țină prelegeri în care să le explice oamenilor de la țară ce pași trebuie să parcurgă pentru a putea atrage fonduri europene din bugetul alocat României. Iriza recunoaște că inclusiv el este interesat de derularea unor astfel de programe, dorința sa cea mare fiind aceea de a putea spune la finalul actualului mandat că lasă ceva în urmă, mai ales că nu exclude posibilitatea de a nu mai candida în 2016 din nou.
„Sunt deja la București pentru că vreau să mă asigur că cei de la Ministerul Agriculturii pot să trimită 2-3 oameni de-ai lor care să vină la Târgu Jiu, să stea la noi o zi, două, cât o fi nevoie, pentru a le explica oamenilor de la țară cum se accesează fondurile acestea europene. Nici măcar eu nu știu ce etape trebuie parcurse și tocmai de aceia am zis că trebuie să vorbesc cu primarii din Colegiu, iar ei să identifice oameni din localitățile lor care s-ar putea implica în derularea unor astfel de proiecte. Câte unul din comună dacă reușește să atragă fonduri și tot e ceva decât nimic. Eu sper să le fie de folos aceste cursuri și să putem vedea peste șapte ani că nu am ratat acest tren. România va primi destui bani în exercițiul bugetar 2014-2021 și tocmai de aceea vreau să avem oameni care să fie pregătiți să atragă fondurile acestea. Putem să dezvoltăm afaceri în domeniul agricol și vom avea și banii pentru așa ceva, trebuie doar să îi învățăm pe oameni cum să ajungă la acei bani”, spune deputatul PSD.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. ce binevoitor e iriza de ce nu-i ajuta cu bani de la el ca e plin de banii numai din afaceri cu statul are si certificat de revolutionar la ce revolutie a participat de a luat certificatul? este deputat stie el cum a luat postul cand e vorba de bani sare el in ajutor mai bine sa-si vada de afacerile lui dubioase cu statul ca d n a-ul e cu ochii pe el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here