Operaţie reuşită, pacientu-i mort! – Femeie decedată la Spitalul Sadu după intervenţia lui Ivanov şi Manda

864

Primul deces la Secţia de Chirurgie a Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu s-a înregistrat vineri seara, după o operaţie de femur, executată de doctorul chirurg Oleg Ivanov şi de doctorul ortoped Alin Manda. Pacienta decedată este o femeie în vârstă de 63 de ani, ea murind la scurt timp după intervenţia chirurgicală a echipei de la Spitalul Sadu, în fişă trecându-se însă, se pare, ca şi cauză a decesului o embolie pulmonară. În spital nu se va face însă nicio anchetă, rudele femeii resemnându-se cu faptul că ea a murit, în urma acestor complicaţii.

La scurt timp după scandalul apărut între asistenta şefă de la Chirurgie, Elena Guţescu, şi şeful secţiei, chirurgul Oleg Ivanov, culminat cu solicitarea subalternei medicului, făcută inclusiv la primarul localităţii Bumbeşti-Jiu, de a-l exclude din echipă pe acesta, în incinta spitalului a mai apărut o problemă. De data aceasta, foarte gravă, constând în decesul unei paciente, survenit tocmai după o operaţie executată de medicul chirurg Ivanov. Culmea este că de la redeschiderea unităţii spitaliceşti, acum se înregistrează primul deces aici, şi asta tocmai în secţia mult-discutatului chirurg. Ca şi cum râca cu asistenta-şefă i-a purtat ghinion chirurgului, renumit ca profesionist, pe care conducerea spitalului, tocmai din acest motiv, a refuzat să-l elimine din schema de personal…

Tijă la femur cu hemoragie severă
Momentul de ghinion s-a înregistrat vineri noaptea, când pacienta recent operată de Ivanov şi Manda, ultimul angajat din vară al Spitalului Rovinari şi cu jumătate de normă la Bumbeşti-Jiu, a sângerat puternic şi a decedat. Medicii au încercat să-i salveze viaţa punându-i două pungi cu sânge, dar cu toate acestea femeia a decedat. Operaţia privind tija la femur nu părea că se va complica pentru pacientă, dar cu toate acestea acum femeia este moartă. Aparţinătorii decedatei nu au ridicat semne de întrebare după cumplita veste, medicii spunându-le că tragicul eveniment s-ar fi produs în urma unei embolii pulmonare ce nu putea fi prevenită şi prevăzută.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here