30% din datoria RAAN către CEO, achitată în octombrie

553

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, dă asigurări că producţia de agent termic la Termocentrala Romag-Termo nu este în pericol de a fi sistată, chiar dacă stocul de cărbune al acesteia pe platforma industrială ar mai putea asigura funcţionarea cazanelor timp de o săptămână.

“Împreună cu factorii de răspundere de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) şi firma de insolvenţă Tudor şi Asociaţii am luat măsurile corespunzătoare să evităm întreruperea furnizării căldurii şi a apei calde la cele peste 24.000 de apartamente din Drobeta Turnu Severin. S-a semnat un act adiţional prin care cariera Husnicioara va livra lunar 160.000 tone lignit, cantitate suficientă pentru crearea stocului necesar pentru sezonul de iarnă şi pentru consumul zilnic al cazanelor termocentralei”, a afirmat Duicu. Şeful administraţiei judeţene a mai precizat că în depozitele Cucuieţi şi Valea Copcii minerii dispun de aproximativ 37.000 tone cărbune, cantitate care a început să fie transferată la Termocentrala Romag-Termo a RAAN.
Duicu a propus conducerii CEO să recheme de săptămâna viitoare minerii din şomaj tehnic, astfel încât zilnic cel puţin 8.000 tone de cărbune să ajungă în depozitul RAAN, pentru ca Termocentrala Romag-Termo să funcţioneze la parametrii normali. Condiţia pentru desfăşurarea unei livrări ritmice de cărbune este să se achite către CEO, până la sfârşitul primei decade a lunii octombrie, 30% din valoarea acestuia, lucru cu care administratorul judiciar al RAAN, intrată în insolvenţă la sfârşitul lunii septembrie, a fost de acord.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here