Prinşi la furat de lemne

307

Doi localnici din comuna Bengeşti-Ciocadia s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să sustragă material lemnos dintr-o pădure.
În după-amiaza zilei de 7 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci, însoţiţi de pădurarul silvic din cadrul O.S Novaci, au prins în flagrant doi bărbaţi din comuna Bengesti-Ciocadia, satul Bengesti, în punctul pădurea “Ungureasca”, în timp ce tăiau de pe picior material lemnos de esenţă cer şi încărcau lemnele într-un atelaj tip căruţă.

„Procedându-se la măsurarea materialului lemnos tăiat de pe picior, s-a stabilit că au fost tăiate 16 bucăţi arbori esenţa cer, cu diametre la cioată cuprinse între 8-16 cm, acestea fiind nemarcate. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul este în curs de estimare”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere şi sustragere material lemnos.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here