Animale, lăsate să moară de foame la Dăneşti

423

DSCN0331Mai multe animale au rămas zile în şir fără mâncare într-o gospodărie din Dăneşti. Zeci de câini şi pisici au fost astfel lăsaţi să moară de foame, după ce proprietara lor a plecat de acasă lăsându-le în grija altei femei care nu s-a ocupat mai deloc de ele, mai mulţi câini fiind găsiţi fără suflare. Reprezentanţii de la Asociaţia pentru protecţia animalelor ,,ProAnimals” au fost chemaţi la faţa locului, aceştia anunţând la rândul lor Poliţia Dăneşti şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Evenimentul neplăcut a avut loc într-o gospodărie din satul Barza, aparţinând comunei Dăneşti. Totul după ce proprietara animalelor, Dobroiu Marilena Luxiţa Clara, profesor la liceul din Rovinari, a lăsat animalele în grija unei femei care locuieşte într-un canton CFR, situat în apropierea casei acesteia. Profesoara a plecat pentru o perioadă îndelungată de acasă dar a fost convinsă că a lăsat animalele pe mâini bune. Stela Bobaru, femeia care trebuia să hrănească animalele, nu le-a dat însă prea multă atenţie. Alarmaţi de ce se întâmplat cu câinii şi pisicile flămânde vecinii femeii au anunţat asociaţia pentru protecţia animalelor „ProAnimals“ cerându-le sprijinul.

Starea animalelor, precară

Ajunşi la faţa locului reprezentantul Direcţiei Sanitar Veterinare a constatat că starea animalelor este precară, din cauza subnutriţiei şi a permis reprezentantului „ProAnimals“, să ridice doi dintre cei zece câini. Din păcate, unul dintre aceştia a decedat în drum către medicul veterinar. DSCN0307Vecinii susţin că femeia a plecat de o lună precizând că merge într-o staţiune împreună cu fiul său de 12 ani, dar nu s-a mai întors la domiciliu. “Doamna a spus că pleacă pentru două săptămâni, împreună cu fiul său, în staţiune şi a lăsat-o pe această femeie să aibă grijă de animale, dar ea nu prea calcă pe aici. Câinii sunt morţi de foame şi vin mereu pe la noi prin curte, tot de foame. Ieri, în timp ce încerca să treacă strada, un căţel a fost lovit de o maşină şi a murit. Cred că nici restul nu mai au mult. Proprietara îi iubea, dar nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea de nu a mai venit“, a declarat o vecină.

Nu i-a păsat de nimic

DSCN0259Femeia care trebuia să aibă grijă de animale a ajuns şi ea la faţa locului încercând să explice cum de au ajuns căţeii şi pisicile în starea respectivă. “Mi-a lăsat zece saci de mâncare pentru câini şi şapte pentru pisici, dar pisicile au vărsat găleţile cu apă pe saci şi s-au udat. Nu pot să trec decât o dată la 3-4 zile pe aici că am şi eu treabă“, a spus femeia. “Este un caz grav, de mare iresponsabilitate, atât din partea proprietarei cât şi a celei desemnate să poarte de grijă animalelor, care, într-o ţară în care legea s-ar respecta, s-ar solda cu ani buni de detenţie”, a declarat şi preşedintele asociaţiei „ProAnimals“ Carmena Şerbănoiu care susţine că cineva trebuie sancţionat mai ales că o faptă ca acesta constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă penală de la 1.000-10.000 lei sau cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi confiscarea animalelor.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here