Fonduri PNRR pentru Turcinești. Ce imobile vor fi reabilitate

1164

Sediul poliției din Turcinești, sediul administrativ al Consiliului Local – Casa Berindei și căminul cultural din satul Rugi vor fi reabilitate și modernizate cu finanțare din fonduri europene nerambursabile.

O primă investiție a fost scoasă deja la licitație. Este vorba de „Reabilitarea moderată a sediului administrativ al Consiliului Local Turcinești «Casa Berindei» pentru îmbunătățirea serviciilor publice”, proiect aprobat spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a investiției depășește 350.000 de lei.
„Sediul se prezintă într-o stare corespunzătoare din punct de vedere structural, fiind necesare doar lucrări de reabilitare termică (termoizolarea exterioară după curățirea și repararea pereților/înlocuirea tâmplăriei neetanșe), cât și a plăcii pe sol, a planșeului peste etaj, cu repararea șarpantei și învelitorii, inclusiv asigurarea colectării apelor meteorice în mod corespunzător (evitarea scurgerii acestora pe fațade). Se impune montarea unei instalații centralizate pentru încălzire cu rețele de distribuție aferente și înlocuirea/eficientizarea instalației electrice”, se arată în caietul de sarcini.
Lucrările de reabilitare a celor trei imobile ar urma să se încheie la finalul anului următor.
I.I.