Trei ani de pușcărie pentru 200 de lei

3220

Un bărbat din Gorj, recidivist, a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu executare. Tânărul din comuna Scoarța a recunoscut că a venit în municipiul Târgu Jiu pus pe furat. Voia să facă rost de bani pentru a pleca din țară. Așa s-a strecurat în internatul unui liceu, de unde a sustras suma de 200 de lei. Tânărul a fost prins rapid, fiind dat de gol de camerele de supraveghere din incinta căminului.

Fapta s-a petrecut la începutul anului. Polițiștii au fost alertați că, în cursul zilei de 16.01.2023, în jurul orei 15:00, o persoană necunoscută a pătruns fără drept într-o cameră de cămin aparținând Liceului Teologic Târgu Jiu, de unde a sustras suma de 200 lei dintr-un portofel.
Polițiștii au verificat camerele de supraveghere video din incinta căminului și așa l-au identificat pe făptaș. Din imagini se poate vedea cum un tânăr pătrunde în cămin și verifică toate camerele existente la parter.
A verificat mai multe uși de la dormitoare, găsind doar două neasigurate. Într-una din încăperi erau mai multe fete, așa că tânărul a intrat în grabă în următorul dormitor. A văzut un portofel pe pat, l-a golit de bani și a părăsit rapid căminul. Cu cei 200 de lei s-a dus liniștit la cumpărături, apoi acasă, de unde a fost săltat de polițiști.

Trimis după gratii
La audieri, bărbatul a recunoscut fapta. Le-a spus polițiștilor că a venit cu microbuzul până în Târgu Jiu, pentru „a face rost” de bani, fiindcă dorea să plece în străinătate.
Tânărul de 23 de ani a fost condamnat, săptămâna trecută, la trei ani de închisoare pentru furt calificat. Este recidivist, așa că pedeapsa este cu executare. Individul se liberase de șase luni din pușcărie, unde ispășea o pedeapsă tot pentru furt. Nu a rezistat prea mult tentației și a comis o nouă infracțiune. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here