Verificări în Gorj, după Evaluarea Națională. Subiecte „scurse” în timpul examenului

1880

Inspectoratul Școlar Județean Gorj face verificări, după ce subiectele de la proba de Matematică de la Evaluarea Națională au apărut în spațiul public, chiar în timpul examenului. Subiectele „au răsuflat”, puțin după ora 10:00, dintr-un centru de examinare din Târgu Jiu.

Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a confirmat că se fac verificări și spune că este un „incident regretabil”.
Pe subiectele apărute în presă se observă clar numele județului și numărul centrului de examinare – 2773.
„Comisia județeană de organizare a examenului a demarat procedura de verificare la centrul respectiv. Nu mă așteptam să se întâmple un asemenea eveniment, mai ales după situația de la Maramureș; este un incident regretabil. Cel mai probabil vor fi sesizate organele de anchetă, vorbim de o fraudare a unui examen național”, a spus inspectorul școlar Ionuț Catrina.
Reamintim că, marți, subiectele de la proba de Limba română au apărut în mediul online, pe grupuri de părinți, și apoi în presă, chiar de la ora 09:30, fiind implicat un angajat al unei şcoli din Baia Mare.
În Gorj, din cei 2.651 de elevi înscriși la Evaluarea Națională, 59 au absentat la proba de Matematică. La Română s-au înregistrat 50 de absenți.
Pe data de 3 iulie vor fi anunțate primele rezultate, iar contestațiile vor fi soluționate în perioada 4-9 iulie. Rezultatele finale la Evaluarea Națională se vor ști pe 9 iulie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here