Cum să alegi tapetul potrivit pentru camera unui adolescent?

1623

Dispoziția și stilul dormitorului unui copil pot fi redate de designul pereților. Tapetul este considerat unul dintre cele mai populare materiale pentru decorarea pereților. Aceasta este o linie specială de picturi care fac posibilă exprimarea lumii interioare a unui adolescent. Mulți părinți se întreabă cum să decoreze o cameră pentru copii? Primul pas este să ții cont de ideile copilului tău. Este mai bine dacă camera este decorată în conformitate cu preferințele sale.

Particularități de design ale pereților

În acest caz, este important să respectați câteva reguli în alegerea nuanțelor, tematicii imaginilor, texturilor:

  1. Camera ar trebui să fie decorată cu elemente de stil pentru copii și adulți. Pe tapetul pentru un adolescent nu ar trebui să existe personaje din desene animate, personaje de poveste. Urmele copilăriei sunt vizibile doar în culori.
  2. Copiii ar trebui să fie implicați în planificarea viitorului design al peretelui. Lăsați copilul să se oprească la acele articole care corespund hobby-urilor sale.
  3. Trebuie amintit că în camera copilului ar trebui să domnească o atmosferă liniștitoare, este mai bine să refuzați nuanțele prea luminoase, strălucitoare sau, dimpotrivă, foarte întunecate. Este important să mențineți un echilibru între culorile luminoase și cele deschise.
  4. Pentru camere mici, nu se potrivește un design cu perete întunecat. Lejeritatea și confortul sunt prioritățile principale.

De asemenea, este necesar să se țină cont de genul copilului atunci când alegeți materialele de finisare. Dacă aceasta este o fată, atunci interiorul este de obicei delicat, unde predomină nuanțele deschise, iar dacă este băiat – tonuri întunecate, cu existența unor povestiri tematice pe pereți. Tapetul de pe perete ajută la evidențierea vizuală a zonelor individuale ale camerei. Puteți lipi pânze de culoare deschisă în zona de dormit, tapetele cu un design care permit să vă concentrați, trebuie lipite în zona de studiu.

Soluții pentru culori

Culoarea este aleasă și în funcție de interesele copilului. Până la vârsta de 12 ani, băieții preferă adesea nuanțele de siniliu și albastru, dar adolescenții se opresc de obicei la culorile gri, maro și combinațiile lor.

Camera pentru copii pentru o fată este recomandabil să o decorați în culori deschise cu desene fermecătoare sau detalii decorative. Pereții pot fi decorați cu fototapet tematic care vorbesc despre hobby-urile fetei.

Materiale

Tapetul pentru tineret diferă în ceea ce privește compoziția, tipul de fabricație și complexitatea lipirii. Există opțiuni de hârtie și textile pe piață. Sunt solicitate modele nețesute cu structură elastică. În ciuda faptului că sunt subțiri, pot rezista mai mult de 10 ani. O gamă variată de culori vă va permite să vă opriți la produsul dorit.

O altă opțiune de succes sunt tapetele din vinil, care au o textură perfect netedă, în timp ce sunt incredibil de durabile, păstrând perfect chiar și cele mai vii culori.

De unde să cumpărați?

Tapete de înaltă calitate, stilate pot fi cumpărate din magazinul online Uwalls. Site-ul https://uwalls.ro/ prezintă o gamă largă de articole. Poți comanda un produs în două clicuri și să te bucuri în curând de o vedere atractivă și de bună calitate în camera copilului tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here