Luna Curăţeniei ia startul şi la Târgu-Jiu

319

luna curatenieiLa fel ca în toate localităţile judeţului Gorj, şi la Târgu-Jiu va începe curăţenia la data de 15 martie. Dacă în anii trecuţi, Luna Curăţeniei începea de la 1 martie, de această dată condiţiile meteorologice au fost cele care au întârziat startul lucrărilor de primăvară.

Municipiul Târgu-Jiu se pregăteşte de venirea primăverii şi de Sărbătorile de Paşti care se apropie cu paşi repezi. Toate acţiunile din Luna Curăţeniei sunt iniţiate de Primăria Municipiului Târgu-Jiu cu sprijinul societăţilor SC Edilitara Public SA şi a Polaris Holding Târgu-Jiu.

„Pe 15 martie demarăm Luna Curăţeniei. Vor fi mobilizate toate sectoarele ale Edilitara şi cei circa 90 de angajaţi ai acesteia. De asemenea, se va acţiona cu utilaje, unelte, excavatoare, tractoare cu remorcă, rabe şi altele.

Am purtat discuţii cu toate liceele şi grupurile şcolare pentru a se face curăţenie în incinta şi vecinătatea acestora. Ni se vor alături şi câţiva voluntari de la un ONG şi la finalul lucrărilor sperăm că oraşul va avea o altă faţă”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Drumurile şi parcurile, prioritare

Potrivit acestuia, în Luna Curăţeniei, pe lângă salubrizare şi igienizare, prioritare vor fi şi reparaţia drumurilor din municipiu după trecerea iernii şi curăţenia în zonele verzi. Printre lucrările ce se vor executa se numără tăieri de corecţie a arborilor şi a gardurilor vii, degajarea terenurilor de corpuri străine, îndepărtarea bolovanilor, repararea coşurilor de gunoi şi a băncilor din cartiere, vopsirea mobilierului urban, curăţarea de pe străzi a resturilor de material antiderapant, a gurilor de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, angajaţii Edilitara Public vor trece la reparaţia străzilor pentru eliminarea plombelor puse în perioada de iarnă şi astuparea lor cu bitum cald.

Prelungire până la Paşte

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu spune că Luna Curăţeniei se va prelungi până în apropierea Sărbătorilor de Paşte şi asta deoarece oraşul trebuie să arate cât mai bine cu prilejul evenimentelor de atunci şi pentru ca viitorii şi potenţialii turişti să rămână cu o bună impresie. „În toată această perioadă se va pune un mare accent pe curăţenia din oraş. Este al unsprezecelea an când ne aflăm în curăţenie în fiecare lună martie. Sunt foarte multe lucruri de făcut dar credem că după o iarnă grea, municipiul va arăta impecabil în câteva săptămâni”, a declarat edilul de Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here