Funcţii vacante, la Parchetele din judeţ

441

tribunalConsiliul Superior al Magistraturii a publicat zilele trecute situaţia funcţiilor de conducere vacante şi care urmează a se vacanta în următoarele 90 de zile în cazul procurorilor. Pe această listă se regăsesc şi patru funcţii vacante în justiţia de la nivelul judeţului nostru.

Astfel, în situaţia prezentată de CSM lista este îmbogăţită şi cu patru posturi de procurori vacante sau care vor fi declarate vacante în următoarele trei luni şi pentru a căror ocupare se vor organiza concursuri. Conform listelor, vacant este un post de procuror şef secţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. De asemenea, şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci este declarat vacant un post de prim procuror, la fel ca şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Totodată, CSM-ul anunţă un post vacant la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu de prim procuror adjunct.

11 posturi de judecători vacante

Tot la debutul acestei luni, CSM a mai dat publicităţii şi un raport cu situaţia posturilor de judecători de la tribunalele şi judecătoriile din ţară, şi cu starea acestora, respectiv de ocupate ori vacante. Astfel, la Tribunalul Gorj sunt cuprinse în schemă un număr de 49 de posturi, din acestea nefiind ocupate decât 48, iar unul este vacant, acela fiind de vicepreşedinte al acestei instanţe.

De asemenea, din cele 36 de posturi din schema Judecătoriei Târgu-Jiu ocupate sunt 35, unul fiind vacant cu data de 15 martie a.c. Vacante mai sunt şi patru posturi de judecători de la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, instanţă ce are prevăzute în schemă un număr de 14 posturi, iar în prezent ocupate nu sunt decât zece. Unul dintre posturile declarate vacante este şi cel de vicepreşedinte al Judecătoriei oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Alte două posturi vacante de judecător sunt la Judecătoria Municipiului Motru, acolo unde schema de organizare a instanţei cuprinde nouă posturi, la ora actuală lipsa structurii fiind de două locuri. Vacante mai sunt declarate şi trei posturi de la Judecătoria Novaci, printre care şi unul de preşedinte de instanţă.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here