Vintilescu de la Minprest, ameninţată cu judecata

410

DSCN8578Un salariat al SC Minprest Serv SA Rovinari, secţia Jilţ, ameninţă că va da conducerea unităţii în judecată deoarece ar fi fost trecut pe lista de disponibilizări, în mod abuziv. Omul s-a luptat deja în instanţă cu fosta conducere a societăţii, iar, deşi deţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care unitatea trebuie să îi plătească 80 de milioane de lei vechi, actuala directoare, Elena Vintilescu, nu vrea să respecte decizia instanţei.

Adrian Constantin Ciortan are 28 de ani şi domiciliază în comuna Dragoteşti. Acesta s-a angajat prima dată la Minprest Serv în 2003. A lucrat în cadrul societăţii până în 2008, pe funcţia de fasonator mecanic, dar în urma unei erori i s-a desfăcut contractul de muncă. De vină a fost cumnatul său Eugen Butaru care a făcut o cerere de încetare a activităţii în numele lui Ciortan. Această eroare nu a rămas fără efect, victima făcând plângere penală împotriva cumnatului său dar şi al fostului director Ion Cornescu, de la Min Prest. Cei doi au fost scoşi de sub urmărire penală pentru fapta comisă dar au fost ambii sancţionaţi cu amendă administrativă în valoare de câte 500 de lei. De asemenea, judecătorii CIORTANJudecătoriei Târgu-Jiu stabilesc prin sentinţă îndreptarea erorii materiale care i-a fost făcută lui Ciortan.

Reangajat şi apoi disponibilizat

Cu chiu cu vai omul este reangajat din nou la unitatea la care a lucrat, dar nu i se restituie drepturile financiare pe perioada când acesta a rămas, pe nedrept, fără loc de muncă. “Este vorba de vreo 80 de milioane de lei vechi. Am hotărâre pentru restituirea banilor dar directoarea Vintilescu nu a vrut să mi-dea. A apelat la toate tertipurile ca să nu îmi dea banii”, a declarat Ciortan care spune că s-a trezit şi pe lista de disponibilizare. Omul spune că pentru a fi angajat a donat un teren unităţii miniere, dar acest lucru nu a mai fost luat în considerare.

Contestaţie la executare

Directoarea Vintilescu face astfel o contestaţie la executarea silită pronunţată de Tribunalul Gorj, rămasă definitivă şi irevocabilă. Prin adresa trimisă instanţei Vintilescu susţine că “nu se poate aduce la îndeplinire de către Minprest Serv deoarece societatea noastră nu este parte în decizia a cărei punere în executare se cere şi deci nu ne este opozabilă”.

Ciortan a menţionat că nu se va lăsa doborât el spunând că îşi va face dreptate în instanţă.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here