Bloggerul Banţa trage de urechi ANFP-ul

561

banta in salaFostul prefect de Gorj, Victor Banţa, a răbufnit împotriva “lipsei de profesionalism” de care au dat dovadă, în cazul său, reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici(ANFP).

Banţa descalifică greşelile ANFP-ului pe blogul său personal, el făcând referire aici la numeroasele sale dosare în instanţă, metodă la care a apelat pentru a-şi face dreptate.

“Pe 28 şi pe 29.09.2009 am participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de prefect şi subprefect la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (numită, în continuare, Agenţia). Înainte de a participa, am sesizat Agenţia, cu plângere prealabilă şi legală, că aceste concursuri sunt ilegale şi am cerut suspendarea lor. Văzând că Agenţia este «surdă» la solicitările mele, m-am adresat instanţelor. Întâi am depus la Curtea de Apel(CA) Bucureşti dosarul de anulare al actului administrativ, şi dosarul de suspendare al actului administrativ, iar apoi, fiind chiar în perioada grevelor magistraţilor, am decis să depun aceleaşi acţiuni şi la CA Craiova pentru suspendarea actului administrativ”, scrie Banţa pe blogul care îi poartă numele. “A început judecarea la CA Craiova mai devreme (la Bucureşti erau mai multe dosare şi a ţinut greva ceva mai mult). Dosarul de la Bucureşti a fost suspendat, iar la Craiova s-a judecat. Din aceste dosare rezulta ca Agenţia judecă şi aplică legea cu două măsuri, în două procese diferite, înclinându-se după cum… «bate vântul»”, exclamă apoi fostul prefect de Gorj.

Nonsens, din partea ANFP

Banţa povesteşte apoi că procesul pe care l-a pierdut nu i s-a datorat nedepunerii unei plângeri prealabile. “Am făcut dovada procedurii prealabile dar Agenţia spune că aceste concursuri sunt legale, apoi cheamă în judecată Ministerul Administraţiei şi Internelor la CA Bucureşti şi spune că aceste concursuri sunt ilegal realizate”, notează, în continuare, Banţa pe blogul său. Acesta se revoltă apoi spunând că nu mai ştie ce să creadă legat de atitudinea ANFP şi de cea MAI, înaltul funcţionar public acuzând ambele instituţii de rea credinţă, lipsă de profesionalism, de transparenţă şi de seriozitate. “Să înţelegem că în România legea se aplică, de la caz la caz, în funcţie de coordonatele geografice, în funcţie de prognoza meteo sau în funcţie de prognoza vremurilor politice”, se întreabă, retoric, actualul inspector guvernamental.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here