Crucea Roşie Gorj cadonează 600 de familii

404

IMG_5724Aproximativ 600 de familii din judeţul Gorj primesc în această perioadă pachete alimentare şi tichete de masă pentru masa de Crăciun din partea filialei Gorj a Crucii Roşii.

Grigore Bunăiaşu, directorul Crucii Roşii Gorj a declarat faptul că, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, unitatea pe care o conduce a distribuit 24 de pachete alimentare pentru familii sărace din municipiul Târgu-Jiu. Valoarea cantitativă a acestor pachete este de 12 kilograme fiecare şi sunt distribuite prin proiectul „Banca de alimente”. „Şi 16 familii din oraşul Rovinari au fost selectate să primească tichete de masă în valoare de 800 de lei per familie. Sunt sigur că acestea le vor fi de ajutor pentru pregătirea unei mese specifice de Crăciun”, a precizat Bunăiaşu.

Tot prin programul „Banca de alimente”, în Gorj au fost distribuite tichete de masă speciale în valoare de 500 de lei fiecare pentru un număr de 582 de familii. Trei sute dintre aceste bonuri sunt destinate unor familii cu probleme financiare din municipiul Târgu-Jiu, 150 se vor duce la Motru, 82 la Rovinari şi 52 la Bumbeşti-Jiu. „Ţinta acestor tichete oferite de noi sunt beneficiarii Legii 416 privind venitul minim garantat. Familiile beneficiare au fost selectate prin serviciile de asistenţă socială, în colaborare cu primăriile din oraşele respective. Valoarea totală a pachetelor şi a tichetelor de masă oferite în acest an de Crucea Roşie Gorj este de circa 45.000 de lei”, a mai spus Grigore Bunăiaşu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here