Preșcolarii de la grădinița din Ciocadia l-au așteptat pe Iepuraș cu ouă înroșite chiar de ei

676

Acțiune inedită, desfășurată la jumătatea acestei săptămâni, în comuna Bengești-Ciocadia, la grădinița condusă de către directorul școlar Valentin Tîlvescu. Asta deoarece, la inițiativa profesorului de învățământ preșcolar Mariana Alecsoiu, preșcolarii de aici au reînviat vechile tradiții de vopsire a ouălor, în săptămâna dinaintea Paștilor. 

Acțiunea la care au participat 15 preșcolari de la Grădinița cu Program Normal Ciocadia, aparținând Școlii Gimnaziale Bălcești, îmbrăcați în costume naționale, s-a intitulat ,,În așteptarea Iepurașului”. ,,Am vrut să reînviem tradiția roșitului ouălor de Paști, fără să folosim vopsele din comerț, ci direct vopsea ecologică obținută din fierberea foilor de ceapă. Copiii au fost foarte încântați, asta și pentru că totul s-a petrecut în aer liber, în public aflându-se și o parte dintre aparținători. Vom repeta oricum acțiunea și anul viitor, deoarece a fost o experiență plăcută pentru preșcolari și o acțiune extrem de reușită pentru grădiniță”, a declarat cadrul didactic Mariana Alecsoiu.
Un moment foarte plăcut a fost și cel la care a participat Ion Damian, pensionar al comunei, și nepotul acestuia David Alexandru Damian, cei doi împărțind celor mici cadouri la finalul activității. De altfel, după ce au înroșit ouă și au făcut o horă alături de cadrele didactice, participanții s-au relaxat în sala de clasă, colorând cu ajutorul noilor truse de creioane.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here