Circ la Roșia Jiu! Casa jegoasă!

1005

Un pensionar din satul Roșia Jiu a avut parte de o surpriză de proporții la câteva luni după ce a plecat de acasă. Omul a revenit, joi seara, pe meleagurile natale ca să se apuce de muncile de primăvară, dar a constatat că nu mai poate locui în casa pe care o lăsase aici. Soția, de care este în divorț, l-a părăsit, dar nu înainte de a-i lăsa mizerie peste tot, inclusiv prin curte. Toate hainele au fost aruncate pe paturi sau pe jos, vasele au rămas nespălate, iar jegul din bucătărie l-a determinat pe Ion Bușoi să vorbească public despre situația respectivă, mai ales că tot satul îl compătimește acum.

“Am plecat la fiul meu, la Dolj, că am stat la el din octombrie până acum. Pe soție am lăsat-o aici, dar între timp a venit divorțul. Când m-am întors acum nu am mai găsit-o pe ea, ci doar mizeria și un miros imposibil de suportat. E o bătaie de joc la cum se prezintă casa aceasta. A trebuit să dorm pe la vecini că nu aveam cum să stau aici. Ea a plecat, am înțeles că e pe la alt bărbat că pe aici nu a mai văzut-o nimeni în ultima vreme. Am cunoscut-o de când era la școală, atunci i-am făcut cadouri, inclusiv un stilou cu peniță de aur. Anul trecut m-am trezit cu ea, la 53 de ani ai ei, că mă întreabă dacă mai țin minte stiloul acela. Apoi, din vorbă în vorbă, a venit până la mine acasă, m-a pus pe pat și mai departe nu pot decât să vă spun că ne-am luat cu acte. Acum am băgat divorțul că mi-am dat seama că nu o interesau decât banii mei”, povestește pensionarul gorjean.
20170324_084856Cei care îi știu povestea râd împreună cu el de pățaniile prin care a trecut, dar și de mizeria pe care a găsit-o în locuința aflată în satul de lângă Rovinari. “Ce e în casa asta, dar și prin curte, e hepatită curată. În cadă acolo are pături băgate la spălat de astă-toamnă. A trecut iarna peste ele. Vasele sunt nespălate de cine știe când. Dar pe drum să știți că o vedeam parfumată, rujată, era aranjată, nici nu îmi dau seama cum reușea în mizeria asta să se aranjeze”, a spus o vecină a lui Bușoi. De la venirea bătrânului acasă tot satul doar despre așa ceva vorbește. Omul râde și el de pățania lui și spune că nu mai vrea să audă niciodată de fosta lui parteneră de viață. Tot ce își dorește acum este să reușească împreună cu vecinii să facă un pic de curățenie pentru a putea sta în casa pe care și-o dorea să o aibă la bătrânețe.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here