O nouă bursă a locurilor de muncă, la Târgu-Jiu

674

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza luna viitoare evenimentul naţional Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Acţiunea va avea loc în data de 7 aprilie, la Campusul Studenţesc din Debarcader al Universităţii “Constantin Brâncuşi”.

Aproximativ 200 de angajatori din judeţul Gorj sunt aşteptaţi să participe pe 7 aprilie la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de conducerea AJOFM. “Am primit de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă datele că vom organiza Bursa Generală de pe 7 aprilie pe care o vom ţine tot la sediul UCB din Debarcader, cu începere de la ora 10.00. Deja am contactat agenţii economici din judeţul pentru a veni în sprijinul celor care îşi caută un job cu cât mai multe oferte de locuri de muncă, în toate domeniile, atât pentru persoane calificate, cât şi pentru cele necalificate, precum şi pentru gorjenii cu studii medii, postliceale sau universitare. Anul trecut, la acest eveniment, s-a reuşit încadrarea în câmpul muncii a unui număr de 385 de persoane, din care 57 au fost încadrate pe loc, restul la o lună după organizarea bursei”, a declarat şeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.
Acţiunea are scopul de a pune faţă în faţă angajatorii cu solicitanţii de locuri de muncă, astfel încât un număr cât mai mare de persoane să poată găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii lor profesionale. La acest târg de locuri de muncă sunt aşteptate să participe toate persoanele care se află în căutarea unui job, având astfel posibilitatea de a se întâlni direct cu agenţii economici participanţi. Pentru buna organizare şi desfăşurare a acestei acţiuni vor fi întocmite materiale publicitare, invitaţii de participare, chestionare pentru solicitanţii de locuri de muncă şi angajatori, catalogul agenţilor economici participanţi. Informaţii suplimentare privind modul de organizare şi desfăşurare a acesteia pot fi obţinute de la sediul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. D. Petrescu nr. 1, Târgu-Jiu, unde se pot depune şi ofertele privind locurile de muncă vacante care vor fi oferite în cadrul acestui târg de locuri de muncă.
Potrivit celor mai recente informaţii furnizate de conducerea AJOFM Gorj, ultimele date indică o rată a şomajului, aferentă judeţului nostru, de 7,66%, corespunzătoare unui număr de 10.547 de şomeri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here