Așteaptă sentința instanței, după ce a vândut telefoane pe care nu le avea!

541

Un tânăr din Gorj, arestat în primăvara anului trecut de autoritățile din Dolj pentru că vindea pe internet telefoane de ultimă generație pe care, de fapt, nu le poseda, așteaptă acum verdictul Curții de Apel Craiova pentru a afla cât va rămâne în spatele gratiilor. Andrei Robert Petria a fost arestat preventiv la mijlocul lunii aprilie 2016, iar de atunci nu a fost lăsat în libertate, în luna octombrie el primind 14 condamnări de câte un an pentru tot atâtea acuzații de fraudă informatică. Toate acestea au fost contopite într-una singură, de 5 ani și 4 luni, care este cu executare în regim de detenție.
Gorjeanul a primit cele 14 condamnări pentru că atâtea telefoane a “vândut” clienților pe care i-a prostit cu anunțuri false pe internet. Conform anchetatorilor, el se mulțumea cu avansuri de până în 200 de lei de la cei dornici să cumpere cât mai repede ultimele modele de telefoane performante lansate pe piață, în realitate Petria neavând nici un telefon. Cei mai mulți dintre cei pe care i-a păcălit nu au mai dorit la proces nici măcar să își recupereze banii, dar instanța a dispus confiscarea de la inculpat a 1079 lei obținuți din comiterea infracțiunilor. Andrei Robert Petria a contestat sentința și așteaptă ca la Curtea de Apel Craiova să i se facă “dreptate”.
“Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziționarea bunurilor pe care inculpatul le oferea spre vânzare, contactau inculpatul care, în vederea perfectării tranzacției, le solicita achitarea unui avans. După ce transmiteau anumite sume de bani cuprinse între 100 și 200 de lei prin intermediul serviciului de transfer monetar Western Union, persoanele vătămate nu mai beneficiau de bunuri”, se arată în rechizitoriul înaintat de procurori instanțelor de judecată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here