Reţinut pentru port ilegal de arme (VIDEO)

753

Pistol neletal ridicatPoliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor deţinere şi port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, uz de armă neletală

din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi contrabandă calificată, pe numele unui bărbat, suspectat că a încercat să ascundă faptul că s-a autoaccidentat, prin manevrarea necorespunzătoare a unui pistol de tir sportiv cu aer comprimat, pe care îl deţinea ilegal.

{youtube}I6sc1TZjFTw{/youtube}

În seara zilei de 13 august, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, Secţia Primiri – Urgenţe, s-a prezentat un bărbat care acuza dureri la piciorul stâng. Având în vedere afirmaţiile bărbatului şi natura leziunii – posibilă plagă prin împuşcare, personalul unităţii medicale a sesizat Poliţia Municipiului Târgu-Jiu. La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă formată din poliţişti ai Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. Bărbatul, identificat ca fiind Alin Vulpe de 36 ani, din comuna Muşeteşti, le-a relatat poliţiştilor că leziunea traumatică a suferit-o în timp ce se deplasa pe Bulevardul “Constantin Brâncuşi”, în apropierea Parcului Central din municipiul Târgu-Jiu, fiindu-i, probabil, provocată de către un necunoscut, cu o armă neletală de tir sportiv. Cu toate acestea, Vulpe a refuzat să se intervină chirurgical pentru scoaterea corpului străin din membrul inferior. Continuând investigaţiile, poliţiştii au constatat că bărbatul încearcă să inducă în eroare poliţiştii cu privire la împrejurările în care a suferit leziunea, această concluzie rezultând inclusiv din neconcordanţele existente în declaraţiile acestuia.

Razii la domiciliu

Poliţiştii au extins investigaţiile pe raza localităţii de domiciliu a suspectului, ocazie cu care au stabilit că bărbatul a fost victimă a propriei neglijenţe. Din cercetările efectuate a rezultat că Vulpe, în după-amiaza zilei de 13 august, se afla pe terasa unui bar din comuna Muşeteşti, având asupra sa o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat (pistol). La un moment dat, pe fondul manevrării necorespunzătoare, arma s-a descărcat şi o alică i-a provocat leziunea de la nivelul membrului inferior. Urmare a celor constatate, poliţiştii au procedat la ridicarea pistolului neletal şi a alicelor, pe care Vulpe le-a introdus ilegal în ţară şi pe care le deţinea fără drept. Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor deţinere şi port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi contrabandă calificată, cercetările continuând pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a suspectului.

Ana-Maria Catalinoiu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here