251 de licenţe pentru „Primul Siloz”

540
pogeaMinisterul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) a primit 251 de cereri în vederea obţinerii licenţelor de depozit, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea. Potrivit acestuia, 10.000 de certificate de depozit au fost deja contractate de la Imprimeria Română, din care 1.000 sunt tipărite şi trimise Ministerului Agriculturii. Agricultorii au depus, până la 5 augut, 251 de solicitări pentru obţinerea licenţelor de depozit, prin programul „Primul Siloz”, care vor avea o capacitate de 5,15 milioane de tone de cereale, anunţă ministrul de Finanţe. Potrivit acestuia, 10.000 de certificate de depozit au fost deja contractate de la Imprimeria Română, din care 1.000 sunt tipărite şi trimise Ministerului Agriculturii. Taxa stabilită pentru licenţiere este de 100 lei pentru fiecare licenţă. Totodată, convenţia dintre Fondul de Garantare a Creditului Rural şi MADPR a fost elaborată, a mai spus Pogea.

Guvernul a adoptat în data de 15 iulie normele metodologice ale programului „Primul Siloz”, Ministerul Agriculturii urmând ca în zece zile să rezolve toate solicitările de acreditare a silozurilor care vor sa participe la program.

Programul guvernamental „Primul Siloz” prevede ca producatorii de cereale să poată depune producţia la depozite licenţiate de Ministerul Agriculturii. Cerealele vor fi depozitate pe categorii de calitate a grânelor, iar producătorul va primi un certificat, cu care poate merge la bancă pentru a solicita credite bancare necesare continuării lucrărilor agricole sau pentru a plăti furnizorii.
Sorin Milcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here