131 de bebeluşi primesc lapte praf gratuit

148

La nivelul judeţului nostru sunt 131 beneficiari de lapte praf, în luna iulie. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a distribuit, până acum, dozele solicitate de localităţile: Câlnic, Godineşti, Motru, Scoarţa, Târgu-Jiu. Restul primăriilor care au solicitat lapte praf gratuit sunt aşteptate la sediul DSP pentru a-şi ridica dozele.

Fiecare bebeluş care beneficiază de lapte praf gratuit, conform legislaţiei în vigoare, primeşte lunar opt cutii de câte 400 grame. Distribuirea laptelui praf se face de către Direcţia de Sănătate Publică prin intermediul primăriilor, care primesc listele cu beneficiari de la medicii de familie din fiecare localitate. În luna iulie, la nivelul judeţului nostru, 131 de copii beneficiază de lapte praf gratuit. „Avem 131 de beneficiari în această lună. Până acum am reuşit să distribuim cutiile în următoarele localităţi: Câlnic, Godineşti, Motru, Scoarţa şi Târgu-Jiu. Aşteptăm să se prezinte la noi şi să-şi ridice cutiile şi restul primăriilor care au solicitat lapte praf”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
În luna iunie, numărul beneficiarilor de lapte praf gratuit a fost de 138.

Criterii de acordare a laptelui praf
Laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here