„Dodo” Lătăreţu, pe post de „lăuză” şi cu postul la păstrare

1357

Ce mai contează că de când a fost angajat ca director al Căminului Cultural Peştişani, fără a exista un Cămin Cultural, de către ex-primarul Florin Pavel, lumea se tot întreba ce face, lui Constantin „Dodo” Lătăreţu îi mergea bine. Vorba ceea, dacă luna trece leafa merge. Şi cu carte de muncă! Îşi vedea de nunţi şi botezuri, iar din când în când mai cânta pe la câte-o petrecere dată de actualul primar suspendat al comunei Peştişani.

Mai nou, ca să nu existe riscul unei modificări a organigramei – şi aşa destul de încărcate – a Primăriei Peştişani, lui Constantin „Dodo” Lătăreţu i-a surâs norocul. Cum nevasta proprie şi personală, ea însăşi o cunoscută interpretă de muzică populară, dar fără slujbă şi deci fără carte de muncă, i-a născut o odraslă, iată-l pe musiu Lătăreţu că s-a sacrificat el. Pe altarul familiei!
Cum legea-i permite, Constantin „Dodo” Lătăreţu a intrat în concediu de creştere a copilului. Pe timp de doi ani el are şansa de a câştiga bani buni de la stat – adică de la Primăria Peştişani, cam 85%. Pe post de „lăuză”. Oricum, deţinea postul de Director de Cămin Cultural Peştişani, o comună cu dare de mână, dar fără a avea vreo clădire. Cum s-ar zice, îi lipsea obiectul muncii. În cei doi ani de zile, lui Dodo nu i se va desfiinţa postul asta deşi căminul la care a fost pus director nu există.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here