Zeci de operatori economici și instituții publice, verificate de pompieri

474

Pe parcursul săptămânii trecute, zeci de operatori economici și instituții publice au fost verificate de pompierii gorjeni. Pe parcursul acestor controale au fost constatate 125 de deficiențe. Unele dintre acestea au fost înlăturate pe loc; în alte cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

În perioada 7 – 14 martie 2016, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Gorj au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor. În perioada menţionată s-au executat 29 de controale de prevenire la 22 operatori economici, cinci instituţii publice şi două localităţi, unde au fost constatate 125 de deficienţe, fiind înlăturate totodată pe timpul verificărilor 40 de deficienţe. În urma acţiunilor de preventive, au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale (71 avertismente şi 23 de amenzi contravenţionale), în cuantum de 19.800 de lei. Astfel de controale au fost efectuate și în perioada 1 – 7 martie, soldându-se, de asemenea, cu aplicarea de zeci de sancțiuni. Mai exact, în perioada respectivă pompierii au executat 20 de controale de prevenire la 16 operatori economici, trei instituţii publice şi într-o localitate, ocazie cu care au fost constatate 91 de deficienţe și au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale (49 de avertismente şi 17 amenzi contravenţionale), în cuantum de 6600 de lei.

Exerciții de evacuare și acțiuni de educare preventivă
Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii Inspecţiei de prevenire au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor, desfăşurând 27 de exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă, la aceste activităţi participând peste 464 de salariaţi. Totodată, în perioada menţionată au fost desfăşurate 15 acţiuni de educare preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc, activităţi la care au participat peste 400 de persoane. În aceeași perioadă, reprezentanții ISU Gorj au mai derulat 24 de acţiuni de recunoaştere şi educare preventivă la şcoli şi obiective de cult.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here