Zeci de oameni au murit în urma inundațiilor din Argentina

351

Zeci de persoane au murit în regiunea Buenos Aires, în urma inundațiilor care au lovit Argentina. Președintele țării, Cristina Kirchner, a declarat trei zile de doliu național.

Orașul La Plata, aflat la aproximativ 60 de kilometri de Buenos Aires, a fost cel mai afectat de inundații, nivelul apei atingând doi metri, în unele locuri joase. Cel puțin 35 de persoane au murit în La Plata, a anunțat guvernatorul Daniel Scioli, care a precizat că acestă inundație este cea mai gravă din istoria orașului. Scioli a adăugat că, pe măsură ce apele se retrag, sunt descoperite noi cadavre.

Ploi diluviene au provocat moartea a cel puțin 6 persoane, în capitala țării. Mașini pluteau pe străzi, iar orașul era parțial paralizat. Peste 2.500 de persoane au fost nevoite să își abandoneze locuințele, invadate de apă, fiind găzduite în aproximativ 20 de centre temporare de cazare.  Aproximativ 280.000 de persoane au rămas fără electricitate, în provincia Buenos Aires.

Primarul Capitalei argentiniene, Mauricio Macri, a declarat că aproximativ 350.000 de persoane au fost afectate de ploile torențiale.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here