„Voluntar în Carpaţi 2014”, Salvamontişti şi voluntari, la remarcarea traseelor din masivul Godeanu

1060

Acţiune de mare amploare de remarcare a masivului Godeanu. Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj, în colaborare cu Asociaţia montană Carpaţi organizează, pe parcursul acestei luni, o acţiune de reamanajare şi remarcare a traseelor turistice pedestre din masivul Godeanu, un munte de o deosebită frumuseţe, care atrage din ce în ce mai mulţi turişti de la an la an, şi care, în perspectiva finalizării lucrărilor pe tronsonul de drum ce leagă Valea Jiului cu Valea Cernei, va deveni foarte solicitat de iubitorii de munte. Sâmbătă au sosit primii 20 de voluntari, din diverse colţuri ale ţării; lor li s-au alăturat 4 salvamontişti gorjeni, împreună montând deja 15 stâlpi semne de marcaj sau cu săgeţi indicatoare.

La apelul Asociaţiei montane Carpaţi şi al salvamontiştilor gorjeni au răspuns o mulţime de iubitori ai muntelui din toată ţara, care vor sosi în masiv pe întreaga durată a lunii august, încercându-se refacerea unei cât mai mare părţi din reţeaua de trasee. „Prioritare vor fi traseul principal de creastă, urmate de traseele cele mai intens parcurse de turişti, trasee către obiective importante sau pentru accesul către şi dinspre traseul de creastă. Pe aceste trasee se preconizează amplasarea a peste 60 de marcaj, primii 30, inclusiv nisipul, iar pentru restul de materiale, mai ales cele care vor fi folosite în zonele îndepărtate sau greu accesibile se speră să se poată efectua un transport aerian cu elicopterul, transport pentru care se încearcă obţinerea unei sponsorizări”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Toate materialele de marcaj, vopsea, stâlpi, ciment sunt asigurate de Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj şi se speră că la finalul acţiunii să se reuşească realizarea unor marcaje care să ofere celor care merg pe munte condiţii foarte bune de orientare în teren.

Voluntari din întreaga ţară
Sâmbătă au sosit primii oameni la acţiunea de marcare. Este vorba despre 20 de persoane, din diverse locuri din ţară. Ei,  împreună cu 4 salvamontişti gorjeni, au instalat tabăra la „Bisericile din Bulz”.
Duminică au instalat deja peste 15 stâlpi semne de marcaj sau cu săgeţi indicatoare. „Peste 60 de persoane s-au înscris până acum, anunţându-şi perioade de participare la acţiune de la 2-3 zile până la două săptămâni. Acţiunea e programată să se desfăşoare până la finele lunii august”, a conchis directorul Salvamont Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here