Vilele bugetarilor de pe Bicaz bat casele baştanilor din Primăverii

2877

Cartierul Bicaz încropit cu câţiva ani în urmă lângă insuliţia de pe Jiu întrece în vile Cartierul Primăverii considerat, până nu demult, drept cel mai înstărit, după dimensiunea proprietăţilor de lux, din municipiu. Pe Bicaz însă şi-au făcut case somptuase numeroşi bugetari care deşi nu par cu mare dare de mână, lucrând la stat, au reuşit performanţa de a-şi face case care se învârt după soare. Printre cele mai luxoase proprietăţi de pe Bicaz se număra vila cu două etaje şi piscină a secretarului Primăriei Târgu-Jiu, Grigore Jianu, casa şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, Ion Iliuţă, casa familiei Urdea de la Poliţia Locală şi a unora dintre consilierii municipali. În zona de lux a bugetarilor şi-au făut vile somptuoase şi mai mulţi judecători şi fotbalişti.

Cartierul Bicaz din Târgu-Jiu rivalizează cu vechile cartiere care ţineau garda sus, până nu demult, în ceea ce priveşte proiectele vilelor de lux. Casele noi de pe Bicaz sunt acum mai frumoase dar şi mai noi decât cele de pe Primăverii, aflându-se la egalitate cu vilele din zona “Viitorului” de lângă podul Jiului, cartierul de acolo fiind şi el în plină expansiune.

casa jianu 1Casa familiei Jianu, cea mai mare!
Grigore Jianu a fost până pe la începutul acestei luni directorul Primăriei Târgu-Jiu, ca după pensionarea secretarului instituţiei publice, Elena Ungureanu, să fie promovat în locul devenit vacant. De fapt, Grigore Jianu avea oricum o funcţie bine plătită dar din această lună are un salariu îmbunătăţit, funcţia de secretar al instituţiei publice fiind printre cele mai bine remunerate la stat.
Jianu a devenit astfel secretar având însă tot ceea ce îşi poate dorii un bugetar după anii munciţi la stat. Adică o casă care se întoarce după soare, cu o curte generoasă şi piscină, după cum recunosc cei apropiaţi, câteva maşini şi o poziţie importantă la cârma primăriei. Jianu, mai are un avantaj, nici măcar nu este nevoit să-şi consume combustibilul la autoturism deoarece cartierul “bugetarilor” unde Jianu locuieşte este la o aruncătură de băţ de locul său de muncă.
Deşi locuiesc de mai bine de cinci ani în noua vilă de pe Bicaz, Jianu şi soţia sa, magistrat la Tribunalul Gorj, sunt văzuţi de vecinii din cartier drept un cuplu discret care, deşi arată dincolo de porţi o avere de invidiat, nu vor să iasă în evidenţă. “Locuiesc în cartier de vreo cinci, şase ani dar sunt foarte discreţi. Domnul Jianu nu este genul care să facă zgomot ca să iasă în evidenţă. De altfel cam toţi locatarii din cartier sunt la fel..”, a declarat unul dintre vecini. De altfel, în zonă locuiesc şi alte numeroase persoane publice care şi-au ridicat locuinţe în funcţie de buget.
Potrivit declaraţiei de avere din 2013, Grigore Jianu este căsătorit cu judecătoarea Adina Dana Jianu de la Tribunalul Gorj, cei doi având o fetiţă. Magistratul, din spusele vecinilor, ar proveni dintr-o familie cu dare de mână care i-a ajutat pe soţi să ridice casa de pe Bicaz, casă care nu apare în declaraţiile celor doi, aceştia fiind astfel doar locatari. Grigore Jianu a contractat, probabil pentru această locuinţă, trei credite bancare, unul care îl finalizează anul acesta, în valoare de peste 44.000 de lei, unul de 60.000 de lei, care trebuie achitat până anul viitor, şi unul de aproape 47.000 de lei care expiră în 2017.
Grigore Jianu a fost căsătorit cu fosta universitară de la Târgu-Jiu, Magda Jianu, de care a divorţat, acesta având o vilă la Săcelu şi mai nou domiciliul în Bucureşti.

casa iliutaCasa lui Iliuţă, destul de cochetă
La mică distanţă de vila în care domiciliază familia Jianu se află şi casa directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Controlul Alimentelor Gorj, Ion Iliuţă. Casa nu este la fel de impunătoare ca a vecinilor de peste drum, dar este cochetă şi făcută cu simţ de răspundere. Familia Iliuţă s-a mutat în noul cartier abia în urmă cu trei ani de zile. Susţine că este mulţumit de ceea ce a realizat, casa sa fiind una de “apicultor”. Asta legat de pasiunea lui Iliuţă pentru albinărit, pasiune care l-a ajutat să-şi construiască o casă frumoasă şi decentă.
În ultima declaraţie de avere, directorul executiv al DSVCA Gorj, şi-a trecut două terenuri, unul la Turburea şi unul în Târgu-Jiu, ultimul de peste 600 de mp fiind achiziţionat în 2007, dar şi două locuinţe, un apartament şi casa din Turburea la momentul respectiv casa nefiind probabil finalizată şi impozabilă.
Familia Iliuţă mai deţine un tractor şi o maşină VW, dar şi un cont la bancă în care a depozitat aproape un miliard şi trei sute de milioane de lei vechi. Soţia lui Iliuţă, Rodica, este salariată a DGFP Gorj, completând veniturile familiei la care li se adaugă cele din agricultură, domeniul de care se ocupă şeful DSVCA.

casa urdeaCasa Urdea la intrare în cartier
Familia Urdea de la Primăria Târgu-Jiu deţine, de asemenea, o casă cu etaj în noul cartier de pe Bicaz, vila fiind situată chiar la intrarea pe Insuliţă. Casa nu este una mică, dimpotrivă, semn că proprietarii nu au făcut rabat de la nimic din dorinţa de a avea o casă frumoasă.
Vila urmăreşte tiparul altor case similare din zonă, curtea fiind una generoasă, din care nu lipsesc două patrupede şi indicatorul “câine rău”.
Florin Urdea, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu, nu este singurul însă care a văzut potenţialul zonei, reuşind să ocupe un teren excelent la intrarea în cartier.

casa sarapatinJudecătorul Şarapatin, vilă eco
Pe aceeaşi stradă cu familia Jianu, Iliuţă şi cu sportivul Mingote, se află şi locuinţa judecătorului Şarapatin. Elvira Şarapatin şi soţul acesteia magistrat şi-au făcut aici o casă frumoasă cu etaj, punând accentul pe culoarea verde. Gazonul bine îngrijit nu lipseşte din peisaj şi nici florile de la ferestre. Bugetul familiei Şarapatin a făcut faţă realizării acestei investiţii normale pentru un magistrat.

Chiriac, şeful de la Investiţii, locatar pe Bicaz
În cartierul Bicaz se mai află şi alte locuinţe la fel de cochete, aparţinând unor funcţionari publici, şefi de instituţii, consilieri locali şi afacerişti. Nici sportivii nu lipsesc din peisajul liniştit de pe Bicaz, cei care au ochit zona făcând o afacere imobiliară excelentă. În cartier străzile sunt ca-n palmă, nu degeaba şeful de la Ivestiţii, Raul Chiriac, domiciliază şi el în cartier, utilităţile sunt, curăţenia este şi ea la ea acasă ca şi bunăstarea locatarilor văzută de dincolo de gardurile care au costat la rândul lor câteva mii de lei fiecare.
Anamaria Stoica

foto 322

3 COMENTARII

 1. Ce alte calitati mai are secretarul Primariei Tg-Jiu………..
  DOMNULE PRIM PROCUROR,

  Subsemnatul Ion Valeriu , jud. Gorj, tel. 0721174333 in calitate de persoana vatamata formulez

  PLANGERE PENALA

  impotriva numitului Jianu Grigore in functia de secretar in cadrul Primariei Tg-Jiu, cu sediul in Tg-Jiu, b-dul Brancusi , nr. 19, care se face vinovat de savarsirea infractiunii de purtare abuziva conform art.296 alin. 1 si 2,Cod penal .
  In fapt, subsemnatul fiind in proces de partaj din 2011, am fost nevoit sa depun o serie de cereri ,solicitari la aceasta institutie avand nevoie de anumite informatii, si dat fiind faptul ca pentru toate cererile formulate nu primisem decat invariabilulul raspuns de refuz, iar pentru cererea nr.8908/24.02.2015 se apropia termenul scadent, in data de 18.03.2015 am solicitat informatii la sediul Primariei. Astfel de la Informatii Cetateni unde am depus cererea am aflat ca a fost repartizata la compartimentul Urbanism unde am mers , unde am aflat de la cei ce lucreaza acolo si sefa lor Ermina Pasarin ca nu este de competenta lor si ca o vor trimite la ,,AGRICOL’’.
  Faptul ca la acea data cererea mea nu a fost nici macar redirectionata spre compartimentul competent si avand in vedere ca Urbanismul este izvorul refuzurilor la cererile anterioare ,si cum nimic nu este intamplator in Primaria Tg-Jiu, am mers la Secretarul institutiei Jianu Grigore cu intentia de a informa asupra situatiei create. In antecamera biroului Secretarului se afla o doamna la birou si care a spus ca numitul Jianu Grigore in functia de secretar se afla in birou si pot intra. Am apucat sa ajung in dreptul biroului, fara sa apuc sa salut sau sa spun scopul vizitei mele, acesta (secretarul ) a sarit la mine spunand vorbe greu inteligibile si de nereprodus, m-a imbrancit , impingandu-ma afara din birou si izbindu-ma de tot ce a fost in cale (usa ,birouri, etc) si m-a aruncat pe hol izbindu-ma de usa de vizavi si am cazut pe holul primariei. Simtind dureri mari in zona coastelor partea stanga –spate , am apelat 112 la ora 9:39, m-am ridicat singur si am asteptat venirea celor apelati.
  S-au prezentat ,doi jandarmi si doi politisti de la Politia Locala .Fara sa intrebe ce s-a intamplat, fiind intr-o institutie publica cu atat mai mult se impunea, am fost luat cu forta de parca eu eram agresorul si am fost dus la parter intr-o camera departe de ochii curiosilor si incercand sa ascunda evenimentul.Am incercat eu sa explic cele intamplate dar cei doi jandarmi (unul fiind :plt. adj. Olariu Cristinel –nume aflat la cererea mea) nu au fost interesati , mi-au solicitat C.I.si nu au intocmit niciun proces verbal la fata locului, desii am solicitat in mod expres acest lucru .In acest timp agresorul –secretarul Jianu Grigore a venit si el acolo dar nu a fost intrebat nimic. Pentru ca agresorul era rosu la fata si mirosea a alcool am solicitat celor doi sa-i ia alcoolemia sau sa-l duca la spital pentru efectuare analize, organele statului mi-au replicat ca nu sant de la ,,Rutiera’’.La insistenta mea daca aceasta agresiune va fi raportata cei doi investigatori au spus ca se va regasi in raportul de la sfarsitul seviciului.
  Dupa parasirea sediului Primariei Tg-Jiu am mers la Spitalul de urgenta din str. Tudor Vladimirescu unde mi-au fost facute superficial investigatii( radiografie frontala desii leziunea era in spate stanga si ecografie) si apoi dat fiind faptul ca analizele intarziau am plecat avand si alte probleme si am revenit la sfarsitul turei pentru rezultate , ocazie cu care mi-au fost inmanate fisele medicale intocmite ,mi-a fost comunicat ca nu am nimic desii diagnosticul era :contuzie hemitorace stanga si fara sa prescrie tratament pentru durerea pe care o acuzam , sau sa-mi ceara sa raman peste noapte in spital pentru observatie.
  Avand incredere in diagnosticul medicilor specialisti am mers acasa , unde dupa ora 21:00 durerea s-a acutizat, devenind insuportabila la miscare sau mai ales daca tuseam.Deoarece nu am avut medicamente prescrise pentru durere nu am putut dormi pe timpul noptii. P`e 19.03.2015 prin sesizarea cu nr. 12688/19.03.2015 l-am informat pe domnul Primar despre purtarea abuziva a secretarului si am solicitat sa fie luate masuri in acest sens. Deoarece durerea era insuportabila si se manifesta continuu, iar cei de la urgenta nu au vrut sa prescrie medicamente calmante ,iar varianta de a merge la doctorul de familie si apoi cu trimitere sa merg la spital la un medic specialist si nu mai aveam timpul necesar , am mers la farmacie si am solicitat ajutorul acestora in a indica niste calmante si ceva impotriva tusei pe care le-am cumparat conform bonului fiscal. Luni 23.03.2015 pentru ca situatia mea s-a inrautatit am mers din nou la farmacie si am solicitat si alte medicamente in acest sens conform bonului fiscal.
  In dovedirea acestei plangeri consider ca sant suficiente probe pentru a sustine vinovatia secretarului Primariei Tg-Jiu, avand in vedere urmatoarele:
  1)agresiunea s-a produs in incinta Primariei Tg-Jiu de catre secretarul acesteia,
  2)am apelat 112 si am fost gasit de organele statului in incinta Primariei si asa zisa cercetare s-a desfasurat in incinta Primariei,
  3)prezentarea mea la ,,Urgenta’’ ca urmare a loviturilor primite si existenta unor analize efectuate , a diagnosticului care confirma ,,contuzie hemitoracica stanga’’ chiar daca nu am mai solicitat certificat de la Medicina Legala , acestia avand rolul mai mult de a duce munca de lamurire sa nu soliciti acest act asa cum s-a intamplat in cazul meu,
  4)in sensul sensul celor aratate mai sus depun urmatoarele:
  -cerere nr. 8908/24.02.2015 adresata Primariei Tg-Jiu,
  -sesizare nr.12688/19.03.2015 adresata Ptrimariei Tg-Jiu cu privire la fapta,
  -doua fise medicale de la URGENTA cu privire analize si diagnostic,
  -doua bonuri fiscale privind achizitionarea de medicamente pentru stoparea
  tusei si a durerilor in lipsa eliberarii unei retete la URGENTA.

  25.03.2013 Ion Valeriu

  Domnului Prim Procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Tg-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here