Vilă pentru Mall: Judecătoarea Diaconu, tranzacţie imobiliară de 360.000 de euro

603

Magistratul Mirela Diaconu de la Tribunalul Gorj a bifat, anul trecut, o tranzacţie imobiliară de zile mari, fiind ofertată de investitorii sud-africanii care au ridicat Mall-ul de la Târgu-Jiu să le vândă lor casa şi terenul familiei pentru suma de 360.000 de euro. Judecătoarea şi soţul ei afacerist au mirosit că oferta este una mai mult decât avantajoasă, şi deşi erau legaţi sentimental de proprietatea din municipiu, au vândut-o pentru peste 16 miliarde de lei vechi, ştiind că, în scurt timp, din proprietate nu va mai rămâne decât o amintire. Obligată de lege, judecătoarea şi-a publicat, oficial, în propria declaraţie de avere pe 2013, suma negociată şi primită de la sud-africanii care au ridicat o parte din Mall-ul de la Târgu-Jiu pe fosta ei proprietate.

Prin SC Development SRL, o firmă din capitală care anul trecut şi-a înfiinţat rapid un punct de lucru la Târgu-Jiu, sud-africanii au tranzacţionat cu mai mulţi târgujieni o parte a terenului pe care şi-au ridicat actualul Mall, aflat încă în lucru, din municipiu. Cea mai mare parte a terenului l-au luat de la autorităţile municipale, dar planul spaţiului comercial a cuprins şi unele proprietăţi deţinute de persoane fizice din Târgu-Jiu. Cu ei au negociat cei de la firma mai sus amintită, lucru demonstrat şi de ultima declaraţie de avere a judecătoarei Mirela Diaconu, cea care a avut norocul să aibă o proprietate care încurca planurile extinse ale investitorului. Cu Gigi şi Mirela Diaconu s-a negociat rapid, mai ales că în ciuda sumei mari oferite în schimbul proprietăţii, foştilor proprietari li s-a permis de către cumpărător să-şi ia din casă chiar şi materialele cu care aceasta a fost construită.

deschidereBanii pentru patru vile
În declaraţia din iunie 2013 a judecătoarei nu era trecută şi o altă proprietate achiziţionată din banii primiţi de la investitori, deşi se vehiculase că soţii Diaconu puseseră ochii pe o vilă cu terenul aferent în cartierul Ursaţi al municipiului. Cert este însă că bani pentru această vilă sau pentru altele trei există, banii obţinuţi astfel fiind curaţi, iar tranzacţia transparentă, lucru care nu se poate spune despre multe afaceri similare încheiate departe de autorităţi, deşi multe erau de competenţa anchetatorilor.

Picture 012Norocoşi, dar mulţi
Soţii Diaconu nu sunt singurii care au făcut o tranzacţie imobiliară de succes cu investitorii sud-africani de la NEPI, au mai bifat şi alţii tranzacţii spectaculoase, unii fiind chiar vecini cu judecătoarea şi cu soţul acesteia. Sumele primite de cei în cauză nu au fost însă la fel de mari cu cele încasate de cei doi soţi, dar au fost ideale într-un oraş în care tranzacţiile de acest tip au fost foarte puţine, în ultimii ani. Tranzacţiile făcute au privit doar terenuri nu şi construcţii.
Mall-ul de la Târgu-Jiu îşi va deschide porţile în luna octombrie, constructorii având probleme în zona destinată parcărilor subterane, zona fiind des inundată.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here