Veste de coșmar primită de fostul patron al clubului FTE de la judecători

220

Petre Stăncioi, afaceristul care a pus pe jar Poliția la sfârșitul lunii mai, după ce a fugit din arestul la domiciliu, a primit o nouă veste de la judecători. Magistrații au verificat măsurile preventive dispuse în dosarul de furt de bijuterii. Doar cei cinci colegi de dosar ai acestuia au primit măsuri mai blânde decât cele dispuse inițial. ”Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Stăncioi Petre. Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Stăncioi Petre pe o durată de 60 de zile, până la data de 17 septembrie 2016”, au stabilit magistrații de la Judecătoria Târgu-Jiu. Decizia nu a fost contestată deocamdată. Bărbatul de 45 de ani a fost trimis în judecată, în luna februarie, pentru furt calificat, sub acuzația că ar fi sustras bijuterii din aur și ceasuri din casele mai multor persoane, printre care și cea a unui afacerist și a unor avocați.

Acuzat de o nouă faptă, în timp ce se afla după gratii
Petre Stăncioi este acuzat de comiterea unei alte fapte. Bărbatul de 45 de ani este suspectat tot de furt de bijuterii. Sesizarea a fost făcută pe 25 mai, de un bărbat de 47 de ani, din localitatea Ursaţi, care a declarat că persoane necunoscute, prin forţarea unui geam al imobilului, au pătruns în interiorul casei și au sustras mai multe bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 6000 de lei. ”În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Târgu-Jiu a fost stabilită identitatea autorului, acesta fiind un bărbat de 45 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, într-o altă cauză penală. În continuare se desfăşoară activităţi specifice în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
După ce a fugit din arest la domiciliu, în mai, Stăncioi a fost prins de polițiști pe 14 iunie, într-un bar, din localitatea Drăguțești. Atunci s-a dat în spectacol, în momentul în care a fost condus după gratii. ”Nu am fugit. Am mers încet. Ce aveți? Cine să mă ajute? Nu m-am ascuns. M-am predat eu singur. Nu am comis nicio infracțiune. M-au luat de dragul vostru”, a spus acesta.
Târgujianul a devenit ”celebru” în 2001, când a incendiat uşa apartamentului unui comisar șef de la Serviciul Economic al IPJ Gorj. În același an a incendiat mașina fostului şef al Poliţiei Municipale, Ion Giura și pe cea a adjunctului comandantului de la acea vreme.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here