Veniturile CEO, peste 6 milioane de lei iar cheltuielile pe aproape

349

Complexul Energetic Oltenia (CEO) are, începând de miercuri, buget aprobat pentru ce a mai rămas din anul în curs. Bugetul aprobat estimează că veniturile totale ale colosului energetic vor fi de 6.112.648 de lei, iar cheltuielile totale de 5.960.484 de lei. Hotărârea nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial pentru a se şti, cu exactitate, defalcat, care sunt sumele stabilite la capitolul venituri şi care la cheltuieli. Bugetul aprobat implică însă stabilirea acum a salariilor, atât pentru membrii Directoratului CEO cât şi pentru cei ai Consiliului de Supraveghere dar şi pretenţia sindicatelor privind o majorare de salarii pentru angajaţi.

Bugetul CEO a trecut marţi de Guvern, dar, deocamdată nu se cunoaşte dacă în forma propusă de conducerea colosului energetic. Asta deoarece aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli a CEO a fost supus Adunării Generale a Acţionalor(AGA) în luna iunie, o dată cu stabilirea limitelor generale a remuneraţiei pentru Consiliul de Supraveghere, pentru Directoratul CEO şi pentru preşedintele Directoratului adică pentru Constantin Bălăşoiu. Cu siguranţă nu a trecut din prima, şi, tot cu siguranţă, nu a trecut cu exactitate în aceiaşi formă de Ministerul Economiei şi apoi de Guvern. În ce priveşte sumele cunoscute, cel puţin la capitolul venituri, acestea sunt o adunare a veniturilor de la Sucursale, cheltuielile stabilind însă câţi bani vor ajunge iar în buzunarele sindicaliştilor lui Marin Condescu.

Diferenţe crase la salarii între boşii CEO şi şefii de Sucursale
Şi pentru a arăta că cine face parte, parte-şi face aşa şi cei care şi-au decis salariile în CEO şi-au stabilit pentru ei salarii imense nedorind să le echivaleze la fel şi pe cele ale şefilor de Sucursale. Mai mult, tot pentru Consiliul de Supraveghere şi pentru Directorat, AGA a trebuit să aprobe şi încheierea de asigurări de răspundere profesională. Astăzi AGA CEO va aproba sumele lunare în care se vor lăfăi boşii de la cârma CEO, care pretind salarii lunare de peste 20.000 de lei în timp ce Bălăşoiu vrea aproape 35.000 de lei lunar, spun surse din CEO. Asemenea salarii nu s-au mai încasat vreodată la unităţile energetice din Gorj şi nici în minerit, dar aşa se pare că acest lucru nou l-a adus cu sine de la Craiova, Constantin Bălăşoiu.
Anamaria Stoica
Pentru a vedea convocarea AGA CEO daţi pe poză

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here