Vasalitatea de jos în sus !

461

Oricât am fi de îngăduitori cu actualii parlamentari, cu greu se poate spune că îşi fac datoria. Faptul că chiulesc este o situaţie veche. Dar că nu se remarcă prin nimic, nu fac legi absolut necesare şi freacă menta, cum se spune, cel mai adesea devine alarmant.

Unde sunt legile şi măsurile Guvernului pentru crearea de noi locuri de muncă şi uşurarea fiscalităţii? În condiţiile când USL deţine cam 70% dintre numărul parlamentarilor. Hai să zicem că acordul ori pactul de coabitare dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta i-o fi folosit la ceva primului ministru. Care premier, deşi a făcut nişte propuneri ca ministru interimar al Justiţiei, se zbate uneori să ne convingă de faptul că nu şi-a schimbat aprecierile faţă de actualul Guvernator al Coloniei România?
Oricum, primul ministru Victor Ponta a făcut nişte compromisuri, – poate necesare -, dar cine-l obligă pe Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, să-i cânte-n strună fostului inamic Traian Băsescu, de dinaintea alegerilor parlamentare. Ditamai al treilea om în stat se comportă ca un vasal. Şi, în loc să se ocupe de treburi serioase, Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, anunţă cu surle şi trâmbiţe că are planuri mari. Cât fosta Casă a Poporului de înalte, întru amenajarea spaţiului din faţa Palatului Parlamentului.
Doreşte, acest urmaş al Robertei Anastase, nici mai mult nici mai puţin, realizarea unei mari grădini în care să se poată relaxa orice cetăţean de rând fie el bucureştean ori turist. A dat startul unui concurs de proiecte, cu sume consistente acordate primelor trei premii, începând cu 10.000 de lei. Să-i fi luat Dumnezeu minţile? Oare nu-şi dă seama că PSD pierde în sondaje cu asemenea băzneli din partea lui? Asta după ce s-a plâns că deputaţii nu stau bine cu bugetul, anunţând reducerea consum,ului de hârtie al Camerei Deputaţilor!
Situaţii de vasalitate se manifestă şi la nivelul judeţului Gorj – unde unii oameni ruginesc pe funcţii -, dar preferăm să nu intrăm în amănunte. Vorba amicului meu Lucian Avramescu, dacă, în anii ’90, se vorbea de Parlamentul ruşinii, ei bine, abia acum sintagma este reală.
Hai să zicem că Victor Ponta, ca Preşedinte al PSD, este de înţeles cu adoptarea coabitării. N-o fi avut omul încotro, şi, ca prim-ministru a găsit mai confortabil pentru stabilitatea ţării o asemenea relaţie instituţională cu Traian Băsescu. Dar ce ne facem cu inexistenta Opoziţie? Din moment ce Vasile Blaga, intrat în Parlament pe uşa din dos şi ajuns la cuţite cu Traian Băsescu pentru că se războia cu Elena Udrea la şefia PDL, se comportă, mai nou, tot ca un vasal pentru fostul lui şef. Cu care vrea să desfiinţeze PDL-ul, de parcă ar fi semnat şi el un pact de coabitare. Ba dă oameni afară din partid, ba-i suspendă! Şi, din toate aceste manifestări de vasalitate, normal, aceia care suferă suntem prăpădiţii de noi ce ne puneam mari speranţe într-u Parlament curat.
Şi am dat peste unul al ruşinii!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here