Vâlceanu se aşteaptă să fie refuzat la miting

405

Preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu, este sceptic în legătură cu primirea acordului comisiei municipale pentru mitingul partidului din 27 martie de la Târgu-Jiu. Deşi şeful filialei judeţene portocalii a cerut, în timp, autorizaţia pentru acţiunea la care se anunţă participarea a cel puţin 1500 de membrii, este convins că va fi refuzat. Asta şi pentru că jandarmii i-au dat deja o copie a unui ordin al primarului Florin Cărciumaru, din 2012, care interzice astfel de acţiuni în centrul oraşului.

“Noi vrem să desfăşurăm în data de 27 martie un miting de protest în municipiul Târgu-Jiu, un marş şi cu discursuri în Piaţa Prefecturii, dacă acest lucru va fi posibil, pentru că nu ştiu să vă spun dacă vom primi aviz din partea primăriei şi a comisiei din care fac parte şi jandarmii şi Poliţia Municipală. Vom pleca din zona de sud şi vom veni în Piaţa Prefecturii, unde vom sta maxim 50 de minute. Este un protest prin care vrem să atragem atenţia opiniei publice şi a populaţiei cu privire la derapajele actualei guvernări”, a declarat Vâlceanu. Şeful PDL Gorj crede însă că va fi refuzat de autorităţile municipale chiar dacă aceeaşi comisie a aprobat recent demersul similar făcut de Federaţia Naţională Mine Energie. “Am fost la comisie şi există o dispoziţie dată de primarul municipiului Târgu-Jiu în 14.05.2012, care interzice adunări publice în Piaţa Prefecturii, dar din 2012 şi până acum s-au întâmplat mitinguri şi pichetări în Piaţa Prefecturii, culminând cu acel miting al FNME cu 3.000 de oameni şi acum dintr-o dată şi-au adus aminte că există o dispoziţie, exact acum când am mers noi să obţinem autorizaţie. Acel miting al FNME a fost autorizat de aceeaşi comisie la care am fost eu astăzi (joi n.r.)”, a precizat Dan Vâlceanu.
PDL Gorj a mai fost refuzat o dată pentru o acţiune de protest de mai mică amploare, iar conducerea partidului nu a dat înapoi, participanţii mărşăluind cu pancarte prin centrul oraşului. Acţiunea a fost însă amendată.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here