Vâlceanu atacă politic IDP şi pe Călinoiu pentru drumul Ciuperceni-Buduhala

585

Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, aspirant la şefia CJ Gorj, a organizat, ieri, o conferinţă de presă în care şi-a subliniat interesul faţă de drumurile judeţene. La cât de interesat este Vâlceanu de arterele rutiere în cauză pe care susţine că le va salva, atât de “dezinteresat” este Călinoiu de ele, a lăsat să se înţeleagă liberalul legându-se de stadiul lucrărilor de asfaltare a DJ 672C, care leagă localităţile Ciuperceni – Godineşti – Peştişani – Buduhala. În opinia lui Vâlceanu, lucrările pe acest drum ar fi realizate doar în procent de 40%, lungimea tronsonului fiind de circa 43 de kilometri, în timp ce valoarea totală a investiţiei este de peste 36 milioane de lei.

“Este dezinteres din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, privind lucrările de asfaltare a DJ 672C, care are în componenţă patru localităţi. Contractul a fost atribuit în decembrie 2013, lucrările au fost demarate la începutul lui 2014, termenul de finalizare a fost iulie 2015, a fost decalat în decembrie anul acesta şi nu mai poate fi amânat, deoarece este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) şi se termină în acest an. Constructorul este o asociere de firme printre care şi Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IPD), aflată în subordinea CJ Gorj”, a spus Dan Vâlceanu transmiţând săgeţi spre societatea aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

Bani, totul se rezumă la bani!
Vâlceanu avertiza, de asemenea, că, în cazul în care asfaltarea nu va fi terminată până la sfârşitul anului, Consiliul Judeţean va trebui să suporte din bugetul propriu cheltuielile aferente realizării lucrărilor, iar dacă nici acest termen nu va fi respectat, autoritatea judeţeană va fi obligată să restituie banii din fonduri europene atraşi pentru investiţie până în prezent. “Este aproape imposibil ca acest drum să fie finalizat; sunt porţiuni de drum neatinse de constructor, altele pe care s-a turnat un singur strat de asfalt, altele cu două straturi. Şanţurile sunt realizate pe porţiuni foarte scurte, iar podurile nu au fost făcute. Dacă până în decembrie nu va fi finalizat, CJ va trebui să facă pe banii proprii investiţia, iar dacă până în iulie 2016 tot nu va fi finalizat, va restitui la UE şi banii pe care i-a atras până în prezent. Voi face demersuri pentru ca lucrurile să poată fi salvate atât cât se mai poate salva”, a conchis Dan Vâlceanu, fără să spună ce fel de intervenţii va face în acest sens.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here