US Army caută locatii pentru tancuri si echipamente în Europa de Est

569

US Army Europe vor trimite în curând o echipă de recunoastere pentru Europa de Est, pentru a identifica locații pentru tancuri și echipamente militare, ca parte a unor eforturi mai ample de consolidare a prezenței militare americane, în zona din apropierea intervenției Rusiei în Ucraina, a spus vineri comandantul trupelor americane din Europa.

„Facem studii aici, în următoarele câteva săptămâni în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România și Bulgaria pentru a vedea dacă există locatii unde ar putea fi stocate echipamente”, a declarat șeful USAREUR, generalul Ben Hodges, în timpul unui interviu. „Poate este o companie, poate e un întreg batalion, nu știm încă până când vom face verificarea.”

În 2015, armata se așteaptă să se rotească o intreaga brigadă Americana de armament greu, cu circa 3.000 de trupe, tancuri și vehicule blindate suplimentare. Anul trecut, programul a început pe o scară mai mică, prin aducerea de tancuri înapoi în Europa, dupa o scurat absenta datorata unificarii celor două Germanii. În acest moment, conceptul regional se refera cresterea fortelor armate pina la 220 de blindate vehiculele grele in Europa.

„Marea problemă pentru noi acum este” Unde au de gând să meargă? „Evident, o parte va sta aici”, a spus Hodges, referindu-se la zona de antrenament Grafenwöhr. ” Noi, intr-adevar dorim să punem armamente în sud-estul Europei, unele in tarile baltice, unele în Polonia. Aceste țări se gandesc la ce este mai rau, un motiv evident, ele vazandu-le ca un element de descurajare „.

Odată ce recunoasterea va fi încheiata, o recomandare oficială va fi prezentata de comandantul –sef al fortelor americane din Europa, Gen. Philip Breedlove, a spus Hodges. Acest lucru se va întâmpla undeva în luna februarie.

„În final EAS va include o brigadă completa de blindate, trei batalioane de manevră, un escadron de recunoaștere, artilerie, ingineri. Aceasta ca avea, probabil, aproximativ 220 de vehicule blindate, tancuri, Bradleys. ”

Hodges se așteaptă ca toate echipamentele de armament greu sa fie dislocate in noile locatii până la sfârșitul anului 2015.
Sursa: www.stripes.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here