Un român din Franţa a intrat în greva foamei

332

Un român recrutat în ţara sa pentru a lucra în agricultură în regiunea Havre, din Franţa, a intrat în greva foamei, afirmând că este victima angajatorului său.

Românul în vârstă de 41 de ani ar fi fost recrutat în România pentru a lucra în agricultură, într-o fermă din regiunea Havre, în 2008. El susţine că şi-a luat 15 zile de concediu pentru a merge în România, care ar fi trebuit să i se plătească. Dar la întoarcere, angajatorul ar fi vrut să îl determine să semneze demisia sau o încetare convenţională a contractului de muncă, precizează unul dintre membrii Ligii pentru drepturile omului, care a decis să investigheze acest dosar. În faţa refuzului românului, angajatorul l-ar fi lovit. Bărbatul susţine că rănile suferite au fost constatate de un medic de la spitalul din Fécamp.

Românul, care susţine că nu cunoaşte suficient de bine împrejurimile, ar fi mers pe jos spre ceea ce el considera a fi cea mai apropiată jandarmerie, situată la zece kilometri distanţă. Acolo el ar fi fost trimis în apropierea comunei sale, unde plângerea i-a fost refuzată deşi angajatorul a fost convocat. El a enumerat o serie de nereguli, iar cazul a devenit din ce în ce mai complicat.

Angajatorul neagă toate faptele care îi sunt imputate, iar românul, sătul să mai bată la toate uşile pentru a-şi susţine cauza, a decis să intre în greva foamei. Scopul lui este demararea unei anchete privind încălcarea dreptului muncii de către angajator.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here