Un nou scandal cu bebeluș mort la Maternitatea din Târgu Jiu

571

O femeie aflată la a șaptea naștere, dar prima la care era asistată de medici, a stat de vineri seara până sâmbătă la prânz cu fătul mort în pântece pentru că nu a operat-o nimeni din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, familia acesteia declarând că azi va depune plângeri la Poliție și Colegiul Medicilor. Viorica Chișamera are 42 de ani și, conform soțului său, Aurel Târziu, a mai născut până acum de șase ori, inclusiv o pereche de gemene, de fiecare dată acasă, în satul Piscoiu din comuna Stejari, la circa 90 de km de Târgu Jiu.

Bărbatul afirmă că soția sa a decis acum să meargă la spital și să fie asistată de medici întrucât are o vârstă mai înaintată, iar la ultima naștere, de acum 9 ani, a avut pierderi de sânge care au impus în cele din urmă solicitarea unei ambulanțe pentru a primi îngrijiri medicale. Femeia era internată la spitalul de la Târgu Jiu de două săptămâni, iar până vineri seara sarcina sa nu a avut nici un fel de problemă, declară soțul acesteia. „Nici un fel de problemă nu a avut. Ne-am dus prima dată la spitalul de la Târgu Cărbunești, dar acolo, dacă i-au arestat pe medici pentru șpăgi, ne-au spus să venim la Târgu Jiu că ei nu ne pot face acolo operația de cezariană că nu mai au cu cine. Am venit aici, au examinat-o și i-au spus să aștepte. I-au spus că urmează să nască, iar aseară i-au comunicat că nu mai bate inima la copil și că sunt probleme. Nouă medicii ne-au spus să nu ne băgăm că noi nu suntem doctori și să așteptăm, după care nu i-au mai făcut nimic”, a declarat soțul femeii gravide.
Bărbatul a menționat că inclusiv sâmbătă de dimineață soția sa era internată în spital și cu pruncul mort în pântece, fără ca, în afară de o perfuzie, să i se acorde nici un alt fel de asistență medicală, femeia fiind chiar certată de cadrele medicale pentru faptul că rudele au discutat cu jurnaliștii despre problemele sale. „După ce ne-au spus și nouă că a murit copilul ne-au mai luat și la mișto. Au zis dacă vrem să-l luăm acasă, dar cum să-l luăm că era nenăscut. Și ce să facem noi cu el mort înainte să i se facă o autopsie, să vedem și cauzele decesului? Nu i-a interesat absolut deloc ce s-a întâmplat”, afirmă Aurel Târziu, bărbatul menționând că după ce a constatat decesul fătului, medicul de gardă a plecat acasă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, întrucât i se terminase tura.
Directorul adjunct al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, dr. Cristina Căliman, a declarat că sâmbătă la prânz pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a se extrage fătul mort, pruncul urmând să fie depus ulterior la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzelor decesului. De asemenea, azi, conducerea unității medicale urmează să stabilească dacă deschide sau nu o anchetă internă, pentru azi fiind așteptate și concluziile controlului efectuat de Ministerul Sănătății la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, după ce managerul spitalului a declarat că sute de analize medicale ar fi fost falsificate în laboratorul de analize al instituției.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here