Un nou accident de muncă mortal la CEO

504

Seria accidentelor de muncă produse de la începutul acestui an şi până în prezent, ce s-au sfârşit tragic în cadrul unităţilor din Complexul Energetic Oltenia, nu pare să ia sfârşit. Vineri, 15 mai, un angajat al Carierei Pinoasa s-a electrocutat la locul de muncă. Deoarece rănile suferite de acesta au fost grave, bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost transportat la Bucureşti pentru îngrijiri de specialitate.
Din păcate, medicii nu au putut face nimic pentru a-l salva, omul având arsuri pe circa 50% din corp. Angajat în cadrul CEO de aproape douăzeci de ani, Constantin Cartianu avea doi copii. Accidentul de vineri s-a produs în urma unui scurtcircuit electric în timp ce electricianul efectua intervenţii la celula electrică a unui utilaj minier de la depozitul de cărbune al carierei Pinoasa.
„Cei din conducerea CEO ne-au comunicat că angajatul a murit într-un spital din Bucureşti. Mâine (n.r. astăzi) urmează să ni se confirme cu exactitate acest lucru şi vom forma o echipă de inspectori de muncă ce vor ancheta modul cum s-a produs accidentul de muncă şi cine sunt vinovaţii în acest caz, urmând să dispunem măsuri legale în urma cercetării evenimentului”, a declarat, ieri, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, George Romanescu.
În luna martie, Complexul Energetic Oltenia a fost amendat cu suma de 28.000 de lei şi un avertisment de către conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj pentru evenimentul produs în data de 20 ianuarie a.c., când un angajat a decedat la locul de muncă, la Sucursala Electrocentrale Turceni, strivit de lift. Numai în prima lună din acest an, adică în ianuarie, în cadrul unităţilor din structura CEO, trei angajaţi şi-au pierdut viaţa, unul lovit de un bulgăre de cărbune, un altul a murit strivit de lift, iar un salariat a decedat în urma unui infarct.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here